Dostupni linkovi

Paraolimpijac napada Ginisov rekord


Maraton za Ginisa: Goran Nikolić i pratnja
Maraton za Ginisa: Goran Nikolić i pratnja

Pucanj iz startnog pištolja i aplauzi rođaka i prijatelja, ispratili su kragujevačkog paraolimpijca Gorana Nikolića na poduhvat obaranja Ginisovog rekorda u trčanju uzastopnih maratona koji sada iznosi 52 maratona za 52 dana.

Ovaj slabovidi sportista namerava da za 55 dana istrči 55 maratona i tako postavi novi rekord, trčeći svakoga dana maratonske etape od 42 kilometra i 196 metara.

Međutim, pored ekstremnog sportskog izazova, Nikolićev poduhvat ima pre svega humanitarni karakter, jer on želi da na ovaj način animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će biti uložena za nabavku sportske opreme i rekvizita za korisnike Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom ”Iskra”, koji je nedavno otvoren u Kragujevcu.

Mnogo veća podrška od one koju sam očekivao znači da je ovako nešto nedostajalo, da se probudi uspavana energija mladih koji će mi se uz put pridruživati, ali se nadam da će se mom pozivu odazvati potencijalni donatori da centar, koji imamo u Kragujevcu opremimo opremom za kolektivne paraolimpijske sportove jer mi već dugo nemamo paraolimpijsku reprezentaciju u kolektivnim disciplinama”, kaže Nikolić.

Nikolićev poduhvat predstavlja prvi slučaj da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste, koji je sada u vlasništvu jednog japanskog atletičara.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG