Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Papa Benedikt XVI na Fejsbuku


Slika sa sajta www.pope2you.net. Sajt koji je pokrenut 21. maja 2009. od strane Vatikana i koji je povezan na Fejsbuk.

Vatikan je povodom Svetskog dana komunikacije Katoličke crkve (24. maj), koji je ove godine, posvećen širenju Božje reči putem novih tehnologija, pokrenuo novi sajt koji je povezan sa profilom pape Benedikta Šesnaestog na Fejsbuku.

Vatikan je na Fejsbuku otvorio profil pape Benedikta Šesnaestog u nastojanju da poveća popularnost rimokatoličkog poglavara među mladima i privuče generaciju koja se svakodnevno služi internetom, a iz istog razloga pokrenuta je i nova stranica, navode agencije.

Ukoliko posetioci stranice otvore aplikaciju pod nazivom "Papa vas očekuje na Fejsbuku" moći će da šalju i primaju "virtualne razglednice" kao i da pročitaju papine govore i poruke. Najavljeno je da će u početku, posetiocima na raspolaganju biti dvadeset takvih "razglednica" sa porukama o veri, ljubavi i životu, usmerenih pre svega na mlade ljude, ali da će se njihov broj kasnije povećati.

Što se tiče profila Pape Benedikta Šesnaestog na Fejsbuku, posetioci ne mogu da budu uvršteni među papine prijatelje, niti da šalju lične poruke kao ni da pišu po njegovom "zidu", ali mogu da postanu njegovi obožavaoci.

Osim sa Fejsbukom, stranica www.pope2you.net povezana je i sa video klipovima na Ju tjubu, internet enciklopedijom Vikipedijom, odnosno sa njihovim sadržajima koji su vezani za Katoličku crkvu, a nove informacije o Papi posredništvom ovog sajta mogu se dobiti i preko iPhone-a i iPod Touch-a.

Stranica je trenutno dostupna na pet jezika - italijanskom, engleskom, španskom, francuskom i nemačkom.

* * * * *
Profil pape Benedikta Šesnaestog na Fejsbuku možete pogledati OVDE.
XS
SM
MD
LG