Dostupni linkovi

PAN Novi Sad: Otvorite objekte za kućne ljubimce


Omladinski centar CK13, Belgrade
Omladinski centar CK13, Belgrade
Na Zapadu je praksa da u skoro sve kafiće, prodavnice i druge radnje kućni ljubimci i njihovi vlasnici mogu zajedno da uđu. Sličnu inicijativu želi da uvede i Udruženje za zaštitu životinja „PAN-Novi Sad“.

Omladinski centar „CK13“ skoro svakodnevno ima veliki broj posetilaca na raznim kulturnim i aktivističkim programima. Od nedavno ovo udruženje otvorilo je svoje prostorije i za kućne ljubimce, naravno u pratnji njihovih vlasnika.

Bojan Krivokapić iz „CK13“ kaže da žele da pokažu da je ova organizacija otvorena za sve.

“Vrlo je jednostavno zašto je “CK13” pet friendly objekat, a to je zato što je to u skladu sa politikom koju zastupamo. A to su nenasilne politike, uključujuće i otvorene. Tako da je ova inicijativa samo deo jedne šire politike naše organizacije. Od momenta kada smo postali pet friendly objekat više ljudi dovodi svoje ljubimce u naše prostorije, ali bilo je i onih koji su i pre ovog zvaničnog koraka dolazili kod nas sa svojim ljubimcima”, naglašava Krivokapić.

Akciju je pokrenuo Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine "PAN Novi Sad" pod nazivom "Pet friendly objekti”. Predsednik ovog udruženja Safet Tutak kaže da su hteli da umreže što veći broj objekata svih delatnosti u kojima su kućni ljubimci koji su lepo vaspitani, dobrodošli.

“Kada jedan objekat želi da se pridruži našoj inicijativi, potpisuje se ugovor o tome, koji ne zahteva ništa posebno, ali daje nam sigurnost da će ta organizacija da poštuje dogovor. Svako ko je pristupio ovoj akciji dobio je nalepnicu koju treba da istakne na vidno mesto i tako da pošalje poruku građanima da su oni i njihovi kućni ljubimci dobrodošli”, kaže Tutak.

Pitali smo Novosađane šta misle o ovoj inicijativi:
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00
Direktan link

Prema podacima udruženja “PAN Novi Sad” do sada je približno 70 lokala u gradu otvorilo svoja vrata kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima.
XS
SM
MD
LG