Dostupni linkovi

Nakon opšte osude zbog objava na Facebooku, direktor HE Piva podnio ostavku


Direktor Hidroelektrane „Piva“, Radomir Radonjić, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, objavljeno je 19. novembra na sajtu Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), u okviru koje posluje hidroelektrana.

Ostavka je uslijedila je dan nakon što su svi poslanički klubovi u Skupštini Crne Gore osudili govor mržnje i uvrede na račun manjinskih naroda koje je Radonjić plasirao na svom Fejsbuk profilu.

On je, na toj društvenoj mreži, kroz više objava pogrdnim imenima nazivao pripadnike albanskog naroda, Cetinje „ustaškom opštinom“, Crnu Goru „ustaškom državom“. Opozicionu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković nazivao je „dukljanskom rospijom“ i „ženetinom“. Veličao je osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i četnički pokret.

„U obrazloženju, kao razlog ostavke, Radonjić navodi da je svjestan svoje lične odgovornosti i neprijatnosti koju je prouzrokovao za kompaniju”, piše na sajtu EPCG .

Inače, Etički odbor Elektroprivrede Crne Gore danas, 19. novembra trebalo je da saopšti mišljenje je li Radonjić objavama na Fejsbuku prekršio Etički kodeks kompanije, potvrdio je RSE Nikola Rovčanin, direktor EPCG.

Prethodno je Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici RSE potvrdilo da je izdalo je nalog policiji da prikupi obavještenja o spornim fejsbuk objavama Radonjića, potvrdjeno je 17. novembra Radiju Slobodna Evropa.

Radonjić je član Nove srpske demokratije, glavnog konstituenta vladajućeg prosrpskog Demokratskog fronta (DF), koji je sa Demokratama i Građanskim pokretom URA formirao vlast nakon parlamentarnih izbora avgusta 2020.

XS
SM
MD
LG