Dostupni linkovi

U Srbiji uhapšen osumnjičeni za trgovinu drogom u Finskoj


Fotoarhiv: Policija u Beogradu
Fotoarhiv: Policija u Beogradu

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije je, na osnovu saradnje sa pravosudnim organima Finske, uhapsilo osumnjičenog Jovana Antonića zbog sumnje da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, navodi se 22. decembra u saopštenju tog tužilaštva.

Tužilaštvo je, kako se navodi, nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage.

Naredba o sprovođenju istrage, kako se ističe, doneta je zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

"Postoje osnovi sumnje da je Antonić od početka 2022. godine do dana lišenja slobode postao pripadnik organizovane kriminalne grupe čiji je organizator državljanin Finske i Alžira Mohamed Yassine Tchalibi, a protiv koga se vodi krivični postupak u Finskoj", navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da je ova organizovana krimalna grupa, čiji je pripadnik i Antonić, "bavila neovlašćenim stavljanjem u promet kokaina i amfetamina, kao i neovlašćenim prometom oružja na teritoriji Finske, Estonije i Belgije".

Estonska policija je, kako navodi tužilaštvo, u januaru 2023. zaplenila 100 kilograma amfetamina i dve automatske puške. Finska policija je u maju zaplenila 25 kilograma kokaina, a u avgustu pištolj kao i više stotina hiljada evra.

"Osumnjičeni Antonić je prilikom saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem", navodi tužilaštvo i dodaje da Viši sud u Beogradu odredio Antoniću pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

XS
SM
MD
LG