Dostupni linkovi

Organizatori Olimpijade pokrenuli istragu zbog žurke sportista


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju pokrenuli su danas (1. avgust) istragu zbog žurke u parku u kojoj su učestvovali sportisti u Olimpijskom selu.

Izvršni direktor Toširo Muto rekao je da su brojni sportisti i drugi zvaničnici reprezentacija u petak uveče pili alkohol u parku u Olimpijskom selu.

Uoči takmičenja organizatori su oko 11.000 sportista upozorili da je zabranjeno konzumiranje alkohola u grupama, na okupljanjima, kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Oni mogu da piju sami u svojim sobama.

Najoštrija kazna za kršenje antikovid pravila je oduzimanje akreditacije i izbacivanje sa Igara.

Muto je rekao da se situacija istražuje i dodao da je policija posle tog incidenta u petak došla u Olimpijsko selo.

Organizatori Igara saopštili su ranije danas da su izbacili šest osoba, uključujući dvojicu gruzijskih džudista osvajača srebrnih medalja, zbog kršenja pravila u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa.

Kako se navodi, suspendovani su džudisti Važa Margvelašvili, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 66 kilograma i Laša Šavdatuašvili, osvajač srebra u kategoriji do 73 kilograma, pošto su išli u razgledanje grada posle svojih takmičenja.

Toširo Muto je rekao da su džudisti u utorak "jasno i ozbiljno" prekršili pravila protiv korona virusa.

On je rekao da se ambasada Gruzije u Tokiju izvinila zbog incidenta.

Sa Igara su izbačene još četiri osobe iz SAD i Velike Britanije koje su radile u organizaciji, zbog navodnog konzumiranja kokaina uoči početka takmičenja.

Do sada su organizatori oduzeli osam akreditacija na Igrama, a upućeno je 10 strogih upozorenja, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG