Dostupni linkovi

Policija istražuje, ombudsman Srbije pokrenuo postupak zbog napada na Prajd info centar


Nepoznata osoba je 7. januara razbila izlog na ulazu u Prajd info centar
Nepoznata osoba je 7. januara razbila izlog na ulazu u Prajd info centar

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 10. januara za Radio Slobodna Evropa da "intenzivno preduzimaju sve mere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja" napadača na Prajd info centar u Beogradu 7. januara.

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova u slučaju razbijanja izloga Prajd info centra u Beogradu.

"Zaštitnik građana je zatražio da mu se u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim okolnostima tog slučaja, uključujući informaciju koje mere je policija preduzimala u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se počinilac identifikovao, procesuirao i na odgovarajući način sankcionisao", navedeno je u saopštenju na sajtu Ombudsmana 9. januara.

Nepoznata osoba je 7. januara u sred dana razbila izlog prostorija Prajd info centra, što se vidi i na snimku sa nadzorne kamere koji je objavljen na društvenoj mreži X.

To je devetnaesti po redu napad na ovaj prostor koji je u centru glavnog grada otvoren 2018. godine, s ciljem da građani u njemu dobiju obaveštenja o LGBT zajednici u Srbiji.

Napad su osudile ambasade Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Godine napada na Prajd info centar
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00
XS
SM
MD
LG