Dostupni linkovi

Šef Organizacionog komiteta ne isključuje otkazivanje Olimpijade


Toširo Muto, šef organizacionog odbora Olimpijade u Tokiju

Šef organizacionog odbora Olimpijade u Tokiju izjavio je da ne može isključiti otkazivanje Igara, koje bi trebalo da počnu za tri dana, ako dođe do rasta broja inficiranih korona virusom.

Toširo Muto rekao je u utorak da organizatori pažljivo prate podatke o pandemiji i da je u kontaktu sa drugim zvaničnicima kako bi doneli merodavne odluke o nastavku Igara.

On je to prokomentariso istog dana kada su zvaničnici saopštili da još devet lica pozitivno na virus, među onima koji su povezani sa Igrama, čime je ukupan broj zaraženih od početka jula porastao na 71.

"Nastavićemo razgovore ako dođe do skoka slučajeva", rekao je Muto, bivši visoki finansijski zvaničnik blizak japanskoj vladajućoj partiji, koji je poznat po pažljivom odabiru reči.

"Dogovorili smo se da ćemo se na osnovu situacije sa korona virusom ponovo sastati i razgovarati. U ovom trenutku slučajevi korona virusa mogu porasti ili pasti, pa ćemo razmisliti šta treba da radimo kako situacija bude nalagala," istakao je Muti.

Manje od nedelju dana pre početka Igara, raste zabrinutost kako će organizatori upravljati virusom i prilivom hiljada sportista, pomoćnog i drugog osoblja iz inostranstva.

XS
SM
MD
LG