Dostupni linkovi

Oštra polemika Jeremića sa advokatom Gotovine na Tviteru


Vuk Jeremić
Vuk Jeremić
Tviter aktuelnog predsednika Generalne skupštine Ujedninjenih nacija Vuka Jeremića opet je u žiži interesovanja. Nakon što je hrvatski dnevnik “Jutarnji list” objavio da je Jeremićeva izjava o zakazivanju sednice GS UN zbog presude hrvatskim generalima, lažna, oglasio se i bivši šef diplomatije Srbije koji je poručio da je to “žalostan pokušaj obmane, uz uvrede” i demantovao pisanje Jutarnjeg lista.

Zagrebački dnevnik je u četvrtak doneo vest da je sednica Generalne skupštine UN zakazana za 10. april naredne godine zapravo redovna i da nema veze sa Jeremićevom inicijativom. Informacija je Jutarnjem, navodno, potvrđena iz “međunarodnih diplomatskih krugova”, no do sada nije bilo zvaničnih reakcija iz UN.

Na ove optužbe Jeremić je odgovorio na svom Tviter profilu, gde je napisao da je “rasprava zakazana 21. 9. već održana na dan 15.oktobra.”

U debatu na Tviteru se uključio i advokat Ante Gotovine, Luka Mišetić sa pitanjem “Pojeo vuk magarca” uz link ka tekstu Jutarnjeg na šta je Jeremić pitao: “Da li biste prihvatili da mi budete advokat prilikom potencijalne tužbe za klevetu Jutarnjeg lista?”

Ubrzo je usledio Mišetićv odgovor: "Nažalost, preopterećen sam pisanjem tužbi za klevetu protiv visokog dužnosnika UN koji osporava presude vlastitog suda."

Jeremić: “Znao sam da nemam šanse, nisam vaš tip, nemam ničiju krv na rukama.”

Rasprava Mišetića i Jeremića na Tviteru
Rasprava Mišetića i Jeremića na Tviteru
Mišetić: “Da, niste moj tip, ja zastupam samo nevine.”

Raspravu je, barem za sada, okončao bivši šef srpske diplomatije napisavši: “Jao izvinite, nesporazum. Na profilu Vam piše da ste bili advokat Gotovini. Nisam shvatio kao šalu, ali sad kapiram! Pozdrav, v.”

Vuk Jeremić je, inače, i ranije koristio društvene mreže kao prostor za davanje političkih izjava. Nakon izricanja oslobađajuće presude dvojici hrvatskih generala, na svom Tviter profilu je poručio:

“Ne, neću podneti ostavku, već ću ovim međunarodnim kriminalcima naneti štetu koju nisu očekivali da će im se deseiti.”

Premijer Srbije Ivica Dačić je, podsetimo, pozdravio Jeremićevu inicijativu za otvaranje debate u Ujedinjenim nacijama, dok se o njegovim aktivnostima na društvenim mrežama nije oglašavao.
XS
SM
MD
LG