Dostupni linkovi

Odložena Parada ponosa u Beogradu


Aktivisti u Beogradu, oktobar 2012.
Nedelja ponosa u Beogradu, koja je trebalo da se održi od 19. do 31. maja, odložena je zbog elementarne katastrofe koja je zadesila Srbiju, izjavio je za RSE Boban Stojanović, iz Organizacionog odbora Nedelje ponosa.

"U ovom tragičnom trenutku smatramo neprimerenim održavanje bilo kakvih javnih manifestacija, pa i Nedelje ponosa i Prajd šetnje. Ovu odluku smo doneli vrlo jednostavno jer to je jedini logičan potez koji smo mogli da učinimo u ovakvoj situaciji", rekao je Stojanović.

Organizacioni odbor odlučio je da odloži sve aktivnosti planirane za Nedelju ponosa 2014., a o terminu njenog održavanja javnost će biti blagovremeno obaveštena.

"U ovom trenutku prosto ne želimo da razmišljamo o nekom skorijem datumu, a kada se stvore uslovi saopštićemo da li će i kada biti održana", kaže Stojanović.
Boban Stojanović
Boban Stojanović
Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd izrazio je duboko saosećanje i solidarnost sa građanima Srbije i saopštio da su aktivisti LGBT organizacija svih ovih dana na terenu gde pomažu ugroženima u poplavama.

"Pomogli smo i pomažemo koliko god možemo i veoma smo ponosni na LGBT zajednicu koja se organizovala i izašla u susret nastradalim ljudima. Prikupljamo hranu, odeću, obuću i koristimo sva raspoloživa sredstva kako bi pomogli stradalom stanovništvu. Upućujemo sve pohvale građanima, pripadnicima vojske, policije, spasiocima i dobrovoljcima koji su nesebično pomogli spasavanje ljudskih života", rekao je Stojanović.

Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd zahvalio se svima koji su učestvovali u pripremi Nedelje ponosa i pozvao LGBT zajednicu, i sve ljude koji to mogu, da u narednim danima usmere svoju energiju na pomoć stanovništvu ugroženom od poplava.
  • 16x9 Image

    Zoran Glavonjić

    Novinarsku karijeru počeo je 1995. u informativnoj redakciji beogradske televizije Studio B. Radio je u beogradskom listu "Dnevni telegraf" i u dnevniku "Glas javnosti". Na RSE je od avgusta 2000. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG