Dostupni linkovi

Odbornici na sudu zbog navodnog falsifikovanja potpisa


Ilustrativna fotografija, Foto: Savo Prelević
Ilustrativna fotografija, Foto: Savo Prelević
Deo odbornika Skupštine Podgorice dobio je poziv Osnovnog suda u tom gradu za saslušanje po krivičnoj prijavi vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) za utvrdjivanje verodostojnosti njihovih potpisa na opozicionu inicijativu za smenu gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.

Odbornik opozicione Socijalisticke narodne partije (SNP) u podgoričkoj skupštini Jovo Pejović je u izjavi agenciji Beta potvrdio da je Osnovni sud "pozvao deo odbornika da se tokom sledeće nedelje, u svojstvu svedoka jave u sud iz čega bi se moglo naslutiti da se radi o postupanju po prijavi DPS-a o navodnom falsifikovanju potpisa za Mugošinu smenu".

Pejović je ocenio da se radi o pritisku na odbornike uoči sutrašnje sjednice gradskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se razmotri opoziciona inicijativa za smenu gradonačelnika Mugoše zbog napada na novinara i fotoreportera dnevnog lista "Vijesti".

"Klasičnim policijskim metodom pokušava se atak Miomira Mugoše i njegovog sina na novinara i fotoreportera 'Vijesti' prebaciti na drugu stranu, pa nije isključeno da nadležni organi narednih dana izadju u javnost sa saopštenjem da Mugoša nije ni bio na mestu dogadjaja 5. avgusta kada su napadnuti novinari", kazao je Pejović.

On je podsetio da je 20 odbornika opozicije u podgoričkoj skupštini "javno iskazalo tvrdnju da su legalni i legitimni potpisnici inicijative" i izrazio uverenje da nadležni organi "neće prihvatiti da budu izvršna služba Miomira Mugoše", već da će odbaciti krivičnu prijavu DPS-a, čiji je gradonačelnik funkcioner.

Pejović je najavio da će se odbornici opozicije narednih dana "oglasiti adekvatnom inicijativom" ukoliko sud ne prestane da poziva potpisnike inicijative na svedočenje, te da će svoju inicijativu "uputiti na sve relevantne domaće i medjunarodne adrese".

Svi odbornici potpisnici inicijative za smenu Mugoše nedavno su na konferenciji za novinare potvrdili da su njihovi potpisi verodostojni, da je krivična prijava DPS-a "neosnovana" i da "krivično delo koje im DPS stavlja na teret ne postoji".
XS
SM
MD
LG