Dostupni linkovi

Oblast pogođenu zemljotresom napustilo 5.000 ljudi


Posledice zemljotresa u Italiji
Posledice zemljotresa u Italiji
Izvor: agencije

Nakon više desetaka novih potresa koji su u ponedeljak pogodili italijansku pokrajinu Feraru u severoistočnoj regiji Emilia Romagna, a posle snažnog potresa u nedelju ujutro jačine 6 stepeni Rihtera, to je područje, prema zadnjim podacima bilo prisiljeno da napusti oko 5.000 stanovnika.

Većina naknadnih potresa dogodila se u područjima Mirandola, San Felice i Finale Emilia, koje su najteže pogođene prvim snažnim potresom u nedelju u 4 sata ujutro u kojem je šest osoba poginulo i 50-ak povređeno.

U toj regiji poznatoj po bogatoj kulturnoj baštini pričinjena je velika materijalna šteta.

Naslovnice gotovo svih italijanskih dnevnika donose fotografije raspolovljenog tornja sa satom u regiji Finale Emilia i naslovima "Strah i bol" te "Noćna mora".

Potres u nedelju ujutro bio je magnitude 6, prema podacima Nacionalnog geofizičkog instituta, na 5,1 kilometara dubine s epicentrom u Finale Emilia, 36 kilometara severno od Bologne.

Među šestoro žrtava, četiri su radnika noćne smene u fabrikama i dve žene: stogodišnjakinja nađena pod ruševinama jedne izolovane kuće i 37-godišnja Nemica koja je umrla od srčanog udara u trenutku potresa.
XS
SM
MD
LG