Dostupni linkovi

Obilne padavine, koje su se u nedjelju tokom dana, a naročito poslijepodneva, sručile na šire područje Mostara izazvale su velike materijalne štete.

Posebno teško je u naselju Livač, sjeverno od Mostara, gdje je voda prodrla u najmanje jednu kuću, a još nekoliko ih je ugroženo.

Kako se izvještač Radija Slobodna Evropa uvjerio na mjestu događaja, u kuću Tihomira Buconjića, inače invalida, prodrla je voda, potpuno poplavila podrum, te od kuće napravila malo ostrvo kojem je bilo nemoguće prići.

Intervenirali su mostarski vatrogasci, uprkos činjenici da - zbog političkih blokada - već tri mjeseca nisu primili plate, kao ni 10.000 ostalih direktnih i indirektnih budžetskih korisnika Grada Mostara.

U samom centru grada, kako su izvjestili lokalni mediji, Ulica kralja Tomislava je doslovno bila pod vodom, a iste slike ponovile su se i u Ulici Hrvatske mladeži, te naselju Eksperiment.

Plivala je i novoobnovljena Dubrovačka ulica, a pošteđen nije ostao niti Stari grad.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na privatnim i privrednim objektima, a voda je u stambenim naseljima poplavila veći broj, garaža i kuća.
  • 16x9 Image

    Mirsad Behram

    Dopisnik je Radija Slobodna Evropa iz Mostara. U novinarstvu je od februara 1994. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, studij žurnalistike u Sarajevu.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG