Dostupni linkovi

Obavljena rekonstrukcija hrvatske Vlade


Premijerka Jadranka Kosor objavljuje rekonstrukciju Vlade, 27. prosinac 2010.
Hrvatska premijerka Jadranka Kkosor razriješila je četiri stara i imenovala četiri nova ministra u svojoj vladi.

Njezin prethodnik na funkciji Ivo Sanader, osumnjičen za korupciju velikih razmjera, ostaje još mjesec dana u austrijskom ekstradicijskom pritvoru.

Kosor je obavila u ponedjeljak najavljenu rekonstrukciju Vlade – odlaze ministri financija, obrane, kulture i graditeljstva Ivan Šuker, Branko Vukelić, Božo Biškupić i Marina Matulović-Dropulić, a zamjenjuju ih Martina Dalić, Davor Božinović, Jasen Mesić i Branko Bačić.

Dok opozicija kaže kako su promjene tek kozmetičke, analitičari kažu kako su one kompromis između želja i mogućnosti, a sama premijerka kaže kako su promjene u prvom redu usmjerene na jačanje gospodarskog tima.

U tom kontekstu najznačajnije je imenovanje predsjednika uprave Pastora Domagoja Miloševića za vicepremijera zaduženog isključivo za investicije.

U Salzburgu je određeno još mjesec dana pritvora bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, čije izručenje traži Hrvatska zbog sumnji na korupciju velikih razmjera, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti uništavanja dokaza.

Kako je izvijestio Sanaderov odvjetnik Werner Suppan, bivši hrvatski premijer odbio je brzo izručenje Hrvatskoj, s obrazloženjem da njegovi hrvatski odvjetnici još nisu dobili na uvid optužnu dokumentaciju koju je Državno odvjetništvo protiv njega pripremilo.
XS
SM
MD
LG