Dostupni linkovi

Obavljena rekonstrukcija hrvatske Vlade


Premijerka Jadranka Kosor objavljuje rekonstrukciju Vlade, 27. prosinac 2010.
Premijerka Jadranka Kosor objavljuje rekonstrukciju Vlade, 27. prosinac 2010.
Hrvatska premijerka Jadranka Kkosor razriješila je četiri stara i imenovala četiri nova ministra u svojoj vladi.

Njezin prethodnik na funkciji Ivo Sanader, osumnjičen za korupciju velikih razmjera, ostaje još mjesec dana u austrijskom ekstradicijskom pritvoru.

Kosor je obavila u ponedjeljak najavljenu rekonstrukciju Vlade – odlaze ministri financija, obrane, kulture i graditeljstva Ivan Šuker, Branko Vukelić, Božo Biškupić i Marina Matulović-Dropulić, a zamjenjuju ih Martina Dalić, Davor Božinović, Jasen Mesić i Branko Bačić.

Dok opozicija kaže kako su promjene tek kozmetičke, analitičari kažu kako su one kompromis između želja i mogućnosti, a sama premijerka kaže kako su promjene u prvom redu usmjerene na jačanje gospodarskog tima.

U tom kontekstu najznačajnije je imenovanje predsjednika uprave Pastora Domagoja Miloševića za vicepremijera zaduženog isključivo za investicije.

U Salzburgu je određeno još mjesec dana pritvora bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, čije izručenje traži Hrvatska zbog sumnji na korupciju velikih razmjera, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti uništavanja dokaza.

Kako je izvijestio Sanaderov odvjetnik Werner Suppan, bivši hrvatski premijer odbio je brzo izručenje Hrvatskoj, s obrazloženjem da njegovi hrvatski odvjetnici još nisu dobili na uvid optužnu dokumentaciju koju je Državno odvjetništvo protiv njega pripremilo.
XS
SM
MD
LG