Dostupni linkovi

Očekivanja političara


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će njegova stranaka ostvariti mnogo bolji izborni rezultat u odnosu na protivkandidate.

"Ja nisam došao da danas, na dan izbora tražim alibi i govorim da sam zadovoljan ako dobijem jedan odsto glasova više - naravno da nisam i očekujem bolje rezultate od ostalih", rekao je Vučić.

Premijer Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poželeo je Srbiji da posle izbora ima političku stabilnost, jer je to preduslov da se napravi bilo kakav ozbiljan korak napored. "Voleo bih da institucije budu jake i stabilne, da se razvija demokratski sistem, uz puno poštovanje ljudskih prava i sloboda i da se tačno zna koliko je kome dug mandat", rekao je Dačić posle glasanja na biračkom mestu na Dedinju.

Dačić je izrazio nadu da će biti nastavljeno ono što je Vlada počela.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izrazio je očekivanje da će građani Srbije na vanrednim izborima glasati za ljude koji iza sebe imaju rezultate u radu.

On je naveo da se biračima u poslednje dve godine obećavaju "razni projekti koji neće biti realizovani i bajke o investicijama", i kazao da kompanija koja treba da gradi projekat "Beograd na vodi" nema nijednog zaposlenog.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će nova vlada biti vrlo brzo sastavljena i da će biti posvećena omogućavanju boljeg života svim građanima Srbije, kako onima koji su glasali za većinu, tako i onima koji nisu izašli na izbore.

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je današnje izbore potrebno iskoristiti za napredak demokratije i ekonomije u Srbiji, a ne stranačke debate i rasprave.

"Svuda u svetu se tek nakon izbora odlučuje ko će s kim u koalicije", rekao je Tadić novinarima posle glasanja na vanrednim parlamentarnim izborima i izborima sa odbornike Skupštine grada Beograda.

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je spreman da radi "sa svima" koji razumeju šta je prva obaveza Srbije.

"Želim da od 17. marta bude mnogo više posla. Nadam se da će tako i biti, i spreman sa da u tom poslu radim, sa svima koji razumeju šta je naša prva obaveza", rekao je Jovanović.

Nosilac liste "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da će ta organizacija i nakon izbora nastaviti da radi i da se zalaže za principe koje je promovosala u predizbornoj kampanji.

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da će DS na vanrednim parlamentarnim izborima osvojiti mnogo više glasova nego što su im to predviđali u istraživanjima javnog mnjenja.

"Ova izborna kampanja je prošla u potcenjivanju rezultata DS-a i sa pretpostavkom da DS neće preći cenzus. Rezultati izbora će izgledati potpuno drugačije, jer su istraživanja javnog mnjenja koja su plasirana u javnosti služila za oblikovanje javnog mnjenja a ne za objektivno informisanje javnosti", rekao je Pajtić nakon glasanja.
XS
SM
MD
LG