Dostupni linkovi

Livno – Foto dani mladih u Karlovcu


Ilustrativna fotografija

Svaka od zemalja sudionica regionalnih Foto dana mladih ima svog nacionalnog predstavnika, a za BiH to je Marin Mamuza, mladi fotograf iz Livna, jedan od ranijih pobjednika Foto dana mladih i prošlogodišnji član žirija, zagrebački student.

„Ovo je prije svega jedno super natjecanje. Ja sam se i prije takmičio i osvojio neke nagrade, no, iza svega toga, što je puno bitnije, stoji jedno druženje, upoznavanje mladih iz cijele regije, sklapanje novih kontakata, čak i mogućnosti za novi posao. A tek na drugom mjestu je da je to ustvari natjecanje“

Peti, a ujedno i prvi regionalni Foto dani mladih održat će se od 5. do 10. svibnja u Karlovcu u organizaciji hrvatske Udruge za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti. Prijave za sudjelovanje bile su otvorene do 10. ožujka, a sa nekoliko fotografija moli su se prijaviti mladi do navršene 21 godine života.

„Fotografije se šalju putem prijave na webu http://fotodanimladih.com.hr/ . Tada se prolazi prva selekcija. Foto dani mladih nisu za neke, da kažem, afirmirane i poluafirmirane fotografe, jer na Foto danima ima puno prostora da se uči. Potreban je talent i dobra volja i volja za druženjem.“ – kaže Marin.

Pred ovogodišnje Foto dane upriličena je putujuća izložba na kojoj su mladi fotografi prezentirali svoje radove. Mini foto turneja obišla je Pulu, Rijeku, Zadar i Split.

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:10 0:00

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:12 0:00

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:10 0:00

Uz to što Foto dani mladih dobivaju regionalni karakter, u Karlovcu će biti upriličena još jedna atraktivna posebnost, a koja, otkriva nam nacionalni predstavnik za BiH Marin Mamuza:

„Kako je Karlovac grad rijeka, tako ćemo imati za fotografirati jedan performans na rijekama, sa vatrom, bit će light show, što će izgledati super.“

Najbolje fotografije u svakoj pojedinoj kategoriji natjecanja osvojit će po 750 kuna, a najbolji fotograf Foto dana mladih nagradu Canon Hrvatske.

XS
SM
MD
LG