Dostupni linkovi

Livno – Foto dani mladih u Karlovcu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Svaka od zemalja sudionica regionalnih Foto dana mladih ima svog nacionalnog predstavnika, a za BiH to je Marin Mamuza, mladi fotograf iz Livna, jedan od ranijih pobjednika Foto dana mladih i prošlogodišnji član žirija, zagrebački student.

„Ovo je prije svega jedno super natjecanje. Ja sam se i prije takmičio i osvojio neke nagrade, no, iza svega toga, što je puno bitnije, stoji jedno druženje, upoznavanje mladih iz cijele regije, sklapanje novih kontakata, čak i mogućnosti za novi posao. A tek na drugom mjestu je da je to ustvari natjecanje“

Peti, a ujedno i prvi regionalni Foto dani mladih održat će se od 5. do 10. svibnja u Karlovcu u organizaciji hrvatske Udruge za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti. Prijave za sudjelovanje bile su otvorene do 10. ožujka, a sa nekoliko fotografija moli su se prijaviti mladi do navršene 21 godine života.

„Fotografije se šalju putem prijave na webu fotodanimladih. Tada se prolazi prva selekcija. Foto dani mladih nisu za neke, da kažem, afirmirane i poluafirmirane fotografe, jer na Foto danima ima puno prostora da se uči. Potreban je talent i dobra volja i volja za druženjem.“ – kaže Marin.

Pred ovogodišnje Foto dane upriličena je putujuća izložba na kojoj su mladi fotografi prezentirali svoje radove. Mini foto turneja obišla je Pulu, Rijeku, Zadar i Split.

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:10 0:00

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:12 0:00

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:10 0:00

Uz to što Foto dani mladih dobivaju regionalni karakter, u Karlovcu će biti upriličena još jedna atraktivna posebnost, a koja, otkriva nam nacionalni predstavnik za BiH Marin Mamuza:

„Kako je Karlovac grad rijeka, tako ćemo imati za fotografirati jedan performans na rijekama, sa vatrom, bit će light show, što će izgledati super.“

Najbolje fotografije u svakoj pojedinoj kategoriji natjecanja osvojit će po 750 kuna, a najbolji fotograf Foto dana mladih nagradu Canon Hrvatske.

XS
SM
MD
LG