Dostupni linkovi

NUNS poziva nadležne da reaguju povodom skandiranja navijača protiv Brankice Stanković


Arhivska fotografija, Brankica Stanković posle prvih pretnji koje je dobila u decembru 2009. godine.
Arhivska fotografija, Brankica Stanković posle prvih pretnji koje je dobila u decembru 2009. godine.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je 26. maja nadležne da hitno reaguju u vezi sa skandiranjem navijača Partizana protiv novinarke Brankice Stanković.

Kako se navodi u saopštenju, NUNS apeluje na nadležne da reaguju povodom zastrašivanja i vređanja novinarke jer, kako se dodaje, odsustvo reakcije ohrabruje aktere incidenta da nastave sa zastrašivanjem.

"Na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost odigranoj 22. maja ove godine, navijači su skandirali uvrede i pretnje na račun novinarke Brankice Stanković, kao što je to bio slučaj na utakmici 2009. godine", stoji u saopštenju NUNS-a.

U saopštenju je takođe navedeno da čelnici ABA lige i Košarkaškog kluba Partizan, treba da snose odgovornost i osude skandiranje, kako se na narednim sportskim događajima to ne bi ponavljalo.

Nakon što su huligani prvi put pretili novinarki, posle istraživačkih serijala o vezama navijača i kriminala, sada glavnoj i odgovornoj urednici Insajder TV Brankici Stanković, ona je godinama živela pod policijskim obezbeđenjem.

UNS: Policija i tužilaštvo dužni da se bave slučajem Brankice Stanković

Iz Udruženja novinara Srbije (UNS) takođe su saopštili da su policija i tužilaštvo dužni da se bave slučajem skandiranja navijača Partizana novinarki Brankici Stanković.

Kako navode iz UNS-a, scenario sa uvredama i pretnjama Brankici Stanković se ponavlja.

"UNS smatra da treba da se oglasi i Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, a da rukovodstvo sportskog društva Partizan treba da se ogradi od takvog ponašanja navijača", dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG