Dostupni linkovi

Novosadski Festival uličnih svirača: Raznovrsna ponuda uz jubilarno izdanje


Najavni plakat 15. festivala uličnih svirača
Najavni plakat 15. festivala uličnih svirača

Veselom povorkom u centru Novog Sada uz žonglere i plesače biće otvoren petnaesti Festival uličnih svirača. Organizatori su i ove godine obezbedili više lokacija u užem centru grada, gde će na različitim binama u narednim danima nastupiti muzičari i umetnici iz sveta.

Povorku će predvoditi italijanski duvačko – bubnjarski sastav "BadaBimBum bend", koga će pratiti Dragoljub Đuričić sa svojim mladim bubnjarima i novosadski Haos žongleri.

Direktor Festivala, Borislav Beljanski, kaže da su za ovo jubilarno izdanje festivala pripremili raznovrsnu ponudu.

"Svake godine je veliki izazov organizovati ovaj festival, posebno ako sve te slike koje imamo od prvog festivala pa do danas stavite sto vidite kolika je razlika u donosu na početak. Ali, ono što moram reći to je da je zapravo novosadska publika nama najbitnija, jer je ona tu da prati naš rad", kaže Beljanski.

Iz ugla turizma Festival uličnih svirača je vrlo značajan za Novi Sad, smatra predstavnik Tursitičke organizacije Novog Sada, Radovan Jokić.

"Ovaj festival je izuzetno bitan za nas, za ovaj grad. Ovde više nije reč o opstanku festivala, već je reč o razvoju grada", tvrdi on.

Prvi koncert festivala biće sviračko nadmetanje na Trgu slobode riječkog benda "Let 3" i novosadskog sastava "Atheist Rap". Aleksandar Popov iz novosadskog benda kaže da su spremni za izazov.

"Mi smo spremni! Sviraćemo tri pesme, prva će biti simbol našeg benda, druga će biti o suštini muzike i bavljenja muzikom, a treća je za našu dušu", najavio je nadmetanje Popov.

Najveća zvezda ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača biće kalifornijski sastav "Phat Cat Swinger". Reč je o američkom sving bendu.

Ulaz na Festival uličnih svirača, koji se održava do 5. septembra, je besplatan.

XS
SM
MD
LG