Dostupni linkovi

Učenici četvrtog razreda srednje strukovne škole Novi Travnik u petak su djeci ometenoj u razvoju koja borave u Centru Duga u Novom Travniku darovali televizor.

Bilo je to iznenađenje i za uposlenike ove ustanove kojoj je najpotrebniji mini bus za prijevoz djece iz kantona Središnja Bosna.

-Ovo nije prvi puta da mi dolazimo u Dugu i darivamo djecu. Prošle godine naši učenici elektroničari skupili su novac pa smo im kupili veliki radio kazetofon a ove godine odlučili su da to bude tv prijamnik. Za vrlo kratko vrijeme skupili su novac i evo darovali Centru koji skrbi o djeci ometenoj u razvoju. Želimo jednostavno da se družimo sa ovom djecom koja zaslužuju pozornost kao i sva druga. Pored toga ovi učenici svake godine darivaju i krv potrebitima", izjavio nam je Veseljko Bošnjak profesor praktične nastave učenika elektro struke.

U Centru Duga bili su prijatno iznenađeni ovom gestom učenika.

"Imamo zaista odličnu suradnju sa srednjom školom i učenicima.Oni se kroz razne projekte druže sa našom djecom i pomažu rad ovog Centra.Mi vjerujemo da će učenici i dalje dolaziti i obilaziti ovu našu djecu da se i ona osjećaju kao ravnopravni članovi naše društvene zajednice. Zanimljivo je da dosta mladih dolazi u ovu ustanovu i rade kao volonteri. Neki dođu pa izvedu djecu u šetnju, na sportske aktivnosti, park ili na druženje. Posebno smo ponosni na skupljanje sekundarnih sirovina. Naime djeca iz osnovnih i srednjih škola skupljaju pet ambalažu i papir te dovoze ovdje kod nas. Naši radnici to presuju i sve ide u obližnji otpad za prodaju. Vlasnica pizzerije Milano u Novom Travniku svakom djetetu koje kod nas donese 150 boca dariva pizzu. Naravno mi mu damo potvrdu da je donio boce.I to nam je dio prihoda za rad ali trenutačno najpotrebniji nam je jedan mini bus.Ova akcija "djeca za djecu Duge" posebno nas raduje", kaže nam tajnica Centra Duga Jelena Marinčić.

Centar Duga iz Novog Travnika skrbi za 94 djece iz kantona središnja Bosna a u njemu boravi i nekoliko mališana iz Rame i Prozora.
  • 16x9 Image

    Srećko Stipović

    Diplomirao žurnalistiku na FPN "Veljko Vlahović" u Sarajevu 1987. godine. Novinarstvom se bavi od 1981. godine, a surađivao u mnogobrojnim časopisima diljem bivše Jugoslavije. Sa RSE počeo suradnju 2003. godine.

XS
SM
MD
LG