Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo žene u Novom Sadu, reagovao i ombudsman


Ilustrativna fotografija, policijsko vozilo MUP-a Srbije
Ilustrativna fotografija, policijsko vozilo MUP-a Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Novom Sadu uhapsili su 12. marta N. T. (1969) iz tog grada, osumnjičenog za teško ubistvo svoje supruge.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, sumnja se da je uhapšeni 11. marta u porodičnoj kući usmrtio svoju pedesettrogodišnju suprugu, nakon čega je skočio sa Temerinskog mosta.

MUP dodaje su osumnjičenog iz vode izvuklu pripadnici ribočuvarske službe i policije. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je 12. marta da je naložilo obdukciju tela ubijene žene kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

"Tužilaštvo je delo okvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo jer postoji sumnja da je izvršeno na svirep i podmukao način, a za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora", navodi se u saopštenju tužilaštva.

U međuvremenu, reagovao je i Zaštitnik građana, koji je, kako se navodi u saopštenju, po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U saopštenju se navodi da je Zaštitnik građana od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zatražio da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u ovom slučaju, "posebno u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve".

Prethodne godine u Srbiji je ubijeno 28 žena, najčešće od strane partnera ili bliske osobe.

XS
SM
MD
LG