Dostupni linkovi

Novi Sad i Budva: Exit ubuduće i na pjeni od mora


Exit festival 2013. godine
Iako su pojedini mediji spekulisali o tome da će festivalski adut Novog Sada promeniti svoje prebivalište, organizatori su to demantovali.

Strateški direktor Exita Dušan Kovačević rekao je da će ovaj događaj ostati u glavnom gradu Vojvodine, ali da će ga od sledeće godine povezati sa još jednim muzičkim događajem.

„Petnaesti Exit odigraće se na Petrovaradinskoj tvrđavi od desetog do petnaestog jula. Nakon četiri, nadamo se, vrela dana avantura se nastavlja. Exit pokreće novi festival na jednoj od najlepših plaža na Jadranu, na plaži Jaz na budvanskoj rivijeri. A izvođači će biti na nivou hedlajnera Exit festivala“, obećao je Kovačević.

Predsednik opštine Budva, Lazar Rađenović kaže da će organizovanjem Sea Dance Festivala ova crnogaorska opština povećati svoj turistički potencijal.

„Ove godine nas je posetilo više od 800 hiljada turista. Turizam je najvažnija delatnost u našem kraju. A on zahteva permanentnu brigu o kvalitetu turističkih usluga. Zato će sledeće godine ovaj festival biti najveći izazov za Budvu“, smatra prvi čovek opštine.

Prema procenama organizatora, Exit svake godine donosi od 10 do 15 miliona evra Novom Sadu. Gradonačelnik ovog grada, Miloš Vučević kaže da zahvaljujući ovoj inicijativi Novi Sad moći da računa na veći priliv turista.

Konferencija za novinare
Konferencija za novinare
„Za Novi Sad je sjajna stvar da se na turističkim mapama pojavljuje zajedno sa Budvom, koja je lider turizma na južnom Jadranu. Mi smo kompatibilni i ne smetamo jedni drugima, već se dopunjujemo“, rekao je gradonačelnik.

Na novinarsko pitanje, hoće li Exit podneti finansijski izveštaj o trošenju novca iz javnih izvora, organizatori su obećali da će sredinom januara biti dostupne te informacije.

Oni su obećali da će, u saradnji sa Novim Sadom, strateški raditi na obnovi Petrovaradinske tvrđave. Na pitanje, kako će se trošiti iznos koji je prikupljen na prvom danu ovogodišnjeg festivala, a koji je bio namenjen obnovi ovog spomenika kulture, organizatori nisu dali konkretan odgovor. Međutim, oni su najavili formiranje Fonda koji će trošiti prikupljenih milion i po dinara.
  • 16x9 Image

    Norbert Šinković

    Diplomirao je na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radijskim novinarstvom počinje da se bavi još u srednjoj školi. Od 2011. dopisnik RSE.

XS
SM
MD
LG