Dostupni linkovi

Novi Fiatov model u Srbiji samo za gledanje


Fiat 500L Living
Kompanija Fiat automobili Srbija počinje prodaju najnovijeg kragujevačkog modela fiat 500L Living sa pet i sedam sedišta koji predstavlja najkompaktniji MPV model u svojoj kategoriji.

Fiat 500L Living pruža prostranost u kabini, ali i veliki kapacitet prtljažnika, od 638 litara kod modela sa pet sedišta i 168 litara kod modela sedam sedišta.

U ponudi su varijante sa benzinskim motorom od 0,9 litara i 105 konjskih snaga kao i dva turbo-dizel motora, 1.6 i 1.3 litara sa 105 i 85 konja. Pored toga, fiat 500L Living nudi dodatnu opremu, kao što je kožni enterijeri, integrisan navigacioni sistem i zadnja kamera koja olakšava kretanje unazad.

Iako ga italijanska kompanija opisuje kao "automobil koji se obraća različitim ciljnim grupama", najjeftiniji Living će, zbog cene od 13.650 evra, kao i osnovni model iz porodice 500L koji je sa popuastom doskora koštao 10.000 evra, još dugo biti nedostupan za većinu građana Srbije.

“Ja imam juga starog 23 godine i voziću ga dok sam živ.Fiatovi automobili su skupi za široke mase, jer i sa tim popustom izađu na 10.000 evra. Nije to fića. To je milion dinara. Odakle nekom milion dinara“.

„Imam relativno nova kola. Inače sam pre toga 24 godine vozio stari auto. Bez posla sam i ne razmišljam o novom automobilu. Predpostavljam da sa ovim popustima i beneficijama da je moguće kupiti taj automobil. Postoje još uvek ljudi u Srbiji koji mogu sebi da ga priušte“, pričaju Kragujevčani sa kojima smo razgovarali ispred fabrike Fiat automobili Srbija.

U Srbiji je za godinu dana prodato samo 450 fiata 500L, a kragujevačka fabrika još uvek nije počela da prima uplate za Living.

Oni koji su poput odlazećeg ministra finasija i privrede Mlađana Dinkića mogli da kupe fiat 500Limaju razloga za zadovoljstvo i ponos.

Mlađan Dinkić
Mlađan Dinkić
„Ja sam zaista prezadovoljan i privatno. Taj automobil, pre svega vozi moja žena, a koristio sam ga i ja kao ministar. To vozilo je za svaku preporuku. Ono što mene čini posebno ponosnim što je to naš glavni izvozni adut. ponosim se zbog toga što imamo jedan dobar, kvalitetan proizvod, proizvod visoke tehnologije“, kaže za Radio Slobodna Evropa Mlađan Dinkić.

Kragujevačka fabrika će ove godine, u zavisnosti od potreba tržišta proizvesti između 120 i 140.000 automobila iz porodice fiat 500L među kojima će više od trećine biti model Living.

Skoro celokupna proizvodnja završiće na tržištu Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, jer je standard domaćih kupaca još uvek nepremostiva prepreka za obnavljanje voznog dotrajalog parka, kaže Pavle Barta, zamenik urednika časopisa Vrele Gume.

„Najlepše bi bilo kada bi svi mi mogli da kupimo neku verziju fiata 500L. Imali bi nov, automobil koji ne zagađuje okolinu i na kraju krajeva, stimuliše našu proizvodnju: Problem je cena, ali je to neka druga priča jer je to malo skuplje za nas. Taj automobil sam po sebi nije skup, ali jeste za naš standard“, kaže Barta.

Kragujevčanin Bogdan Vranješević imao je priliku da vozi fiat 500L Living koji ga je osvojio na prvi pogled. On smatra da se za takav automobil treba malo i žrtvovati i da uz neki povoljan kredit, Living i neće biti tako nedostupan domaćem kupcu kao što izgleda na prvi pogled.

„Glavna prednost Livinga je što je to konforan porodični auto, verovatno jedan od najboljih u toj klasi. Za naše prilike, može se reći i skup i jeftin istovremeno s obzirom na veličinu automobila i ono što nudi. Zbog toga mislim da građani Srbije, ipak mogu da uz neki povolajn kredit, dođu do dobrog porodičnog automobila“, kaže Vranješević.

Pogledajte komentare (2)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG