Dostupni linkovi

Hapšenja zbog zloupotrebe položaja u BiH


Ilustrativna fotografija

Federalna uprava policije uhapsila je tri osobe zbog organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz ove institucije.

“Policijski službenici Federalne uprave policije danas su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona, u cilju realizacije naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Kantonalnog suda u Tuzli. Te aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi to tužilaštvo, vezano na dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, navodi se u saopštenju za javnost.

Isti izvor navodi da su započeti pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području opština Ljubuški, Posušja i Mostara, te da su uhapšene tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, stoji u saopštenju Federalne uprave policije.

XS
SM
MD
LG