Dostupni linkovi

U Njujorku uhapšeno više od 100 mafijaša


Hapšenja mafijaša, 20. januar 2011
Hapšenja mafijaša, 20. januar 2011
Više od 110 mafijaša povezanih sa italijanskom Koza Nostrom uhapšeno je na istoku Sjedinjenih Američkih Država, u združenoj akciji policije i američkog istražnog biroa (FBI).

Hapšenje više od 110 mafijaša u SAD povezanih sa italijanskom Koza Nostrom jedna od najvećih akcija FBI u borbi protiv mafije, objavio je američki ministar pravde Erik Holder na konferenciji za novinare u Njujorku.

“Među uhapšenim mafijašima nalaze se ključni članovi svih pet glavnih njujorških klanova Bonano, Genovese, Kolombo, Gambino i Lukeze”, rekao je on.

Hapšenja su rezultat nekoliko različitih istraga a najveći deo mafijaša uhapšen je u Bruklinu, iako su se hapšenja odvijala širom Njujorka, pa i u Nju Džersiju i Novoj Engleskoj, javile su agencije.

Pomoć doušnika


Prema pisanju "Njujork tajmsa" uhapšeni su, između ostalog optuženi za ubistva, reketarenje i iznuđivanje, povezanih sa događajima iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka. Optužnice obuhvataju decenije zločina, uključujući klasična mafijaška ubistva radi eliminisanja konkurencije, naveo je Holder.

“Vise od 800 federalaca i policajaca bilo je uključeno u hapšenje preko 110 osoba uključujići desetine članova i saradnika Koza Nostre”
, izjavio je Holder.

Vlasti kažu da su istrazi pomogli doušnici koji su snimili hiljade razgovora osumnjičenih mafijaša.

Prošlog petka je u Bruklinu na osam godina zatvora osuđen 93-godišnji Džon Soni Franzese, koji je proglašen krivim za reketiranje nekoliko striptiz klubova i jedne picerije.
XS
SM
MD
LG