Dostupni linkovi

U Njujorku uhapšeno više od 100 mafijaša


Hapšenja mafijaša, 20. januar 2011
Više od 110 mafijaša povezanih sa italijanskom Koza Nostrom uhapšeno je na istoku Sjedinjenih Američkih Država, u združenoj akciji policije i američkog istražnog biroa (FBI).

Hapšenje više od 110 mafijaša u SAD povezanih sa italijanskom Koza Nostrom jedna od najvećih akcija FBI u borbi protiv mafije, objavio je američki ministar pravde Erik Holder na konferenciji za novinare u Njujorku.

“Među uhapšenim mafijašima nalaze se ključni članovi svih pet glavnih njujorških klanova Bonano, Genovese, Kolombo, Gambino i Lukeze”, rekao je on.

Hapšenja su rezultat nekoliko različitih istraga a najveći deo mafijaša uhapšen je u Bruklinu, iako su se hapšenja odvijala širom Njujorka, pa i u Nju Džersiju i Novoj Engleskoj, javile su agencije.

Pomoć doušnika


Prema pisanju "Njujork tajmsa" uhapšeni su, između ostalog optuženi za ubistva, reketarenje i iznuđivanje, povezanih sa događajima iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka. Optužnice obuhvataju decenije zločina, uključujući klasična mafijaška ubistva radi eliminisanja konkurencije, naveo je Holder.

“Vise od 800 federalaca i policajaca bilo je uključeno u hapšenje preko 110 osoba uključujići desetine članova i saradnika Koza Nostre”
, izjavio je Holder.

Vlasti kažu da su istrazi pomogli doušnici koji su snimili hiljade razgovora osumnjičenih mafijaša.

Prošlog petka je u Bruklinu na osam godina zatvora osuđen 93-godišnji Džon Soni Franzese, koji je proglašen krivim za reketiranje nekoliko striptiz klubova i jedne picerije.
XS
SM
MD
LG