Dostupni linkovi

Netanjahu skratio posetu Grčkoj zbog ubistva iranskog generala


Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu skratio je danas posetu Grčkoj i vraća se Izrael zbog bojazni da će se Iran osvetiti toj državi zbog ubistva iranskog generala u američkom udaru.

U Netanjahuovom kabinetu je rečeno da se on redovno obaveštava o bezbednosnoj situaciji, a ministrima su date instrukcije da se ne izjašnjavaju o ubistvu.

Netanjahu je u Grčkoj potpisao sporazum sa tom zemljom i Kiprom o izgradnji podmorskog gasovoda od jugoistočnog Mediterana do kontinentalnog dela Evrope.

Izraelski ministar odbrane Naftali Benet je pozvao da se na sastanku sa zvaničnicima odbrane proceni bezbednosna situacija u vojnom štabu u Tel Avivu, navode izraelski mediji.

Izraelsko skijalište blizu granice sa Sirijom koje je ranije bilo meta raketnog napada je zatvoreno za posetioce.

Izraelski mediji na hebrejskom izveštavaju da je Ministarstvo odlučilo da pojača bezbednost u izraelskim ambasadama i misijama širom sveta.

Te mere predostrožnosti preduzete su nakon američkog udara iz vazduha na automobile na aerodromu u Bagdadu u kome je ubijen Kasem Sulejmani vodja elitne jedinice iranske Revolucionarne garde koji je imao glavnu ulogu u rasporedjivanju iranskih snaga i saveznika u Siriji.

Ubijeni su i drugi visoki članovi proiranske milicije u Iraku, prenose izraelski mediji.

XS
SM
MD
LG