Dostupni linkovi

Nestorović i Pavić demantuju da su napustili pokret 'Mi, glas iz naroda'


Branimir Nestorović govori kao član Kriznog štaba, formiranog za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 u Srbiji, 2020. godine.
Branimir Nestorović govori kao član Kriznog štaba, formiranog za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 u Srbiji, 2020. godine.

Poslanici liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić demantovali su 21. februara da su napustili taj pokret, koji je ostvario uspeh na decembarskim izborima u Srbiji.

Oni su saopštili da su napustili sastanak osnivača tog udruženja građana, ali ne i pokret.

Vest da su Nestorović i Pavić napustili pokret objavljena je ranije u saopštenju na sajtu "Mi, glas iz naroda", koje je potpisao jedan od osnivača Dragan Stanojević.

Nestorović i Pavić su ovo demantovali, i optužili Stanojevića da je Paviću "pretio fizičkim nasiljem na javnom mestu i lično ga uvredio".

O tome su, kako su naveli, na spornom sastanku obavestili druge osnivače i poručili da sa njim više ne mogu da sarađuju.

Nestorović je, kako su naveli, saopštio da on treba da ima predsednička ovlašćenja "jer je poneo nesrazmeran teret kao nosilac liste i njeno je najprepoznatljivije lice".

U tom stavu ga, kako su dodali, nisu podržala četiri od sedam osnivača, što je dovelo do odluke da napuste sastanak, ali ne i pokret.

U ranijem saopštenju, Stanojević je naveo da je "Nestorović ultimativno tražio da bude predsednik stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača".

Dodao je da taj "ultimatum" nije dobio podršku većine i da su Nestorović, a potom i Pavić "demonstrativno" napustili pokret.

U saopštenju je navedeno i da pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku.

Pokret "Mi, glas iz naroda" nastao je uoči decembarskih izbora i smatra se njihovim najvećim iznenađenjem jer je uspeo da dobije mandate i u republičkom parlamentu i u Beogradu.

U Skupštini Srbije ima 13 mandata, a u Skupštini Grada Beograda 6 odbornika.

Predstavnici ovog pokreta su u više navrata poručivali da neće biti ni u kakvoj koaliciji ni sa vladajućom Srpskom naprednom strankom ni sa sa najjačom opozicionom listom "Srbija protiv nasilja".

"Mi, glas iz naroda" mogli bi da budu odlučujući faktor u fomiranju vlasti u Beogradu budući da dosadašnja vladajuća koalicija naprednjaka i socijalista nema većinu.

Ovaj pokret je desno i proruski orijentisan i protiv je članstva Srbije u Evropskoj uniji.

Branimir Nestorović je najprepoznatljivije lice pokreta"Mi, glas iz naroda" i bio je nosilac njihove liste na parlamentarnim izborima.

Ljubitelj je teorija zavera, a široj javnosti postao je poznat kada je korona virus nazvao "najsmešnijim virusom u istoriji čovečanstva, koji postoji na Fejsbuku".

Nestorović je nekadašnji načelnik pulmologije u Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova i profesor Medicinskog fakulteta u penziji. Bio je član Kriznog štaba, formiranog za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG