Dostupni linkovi

U poslednjem podkastu Merkel ponovo pozvala na vakcinaciju


Angela Merkel

Odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel, koja će se povući sa vlasti sledeće nedelje, ponovo se založila u subotu, 4. decembra, za vakcinaciju protiv korona virusa u najnovijoj epizodi podkasta putem kojih se obraća građanima.

"Pozivam vas još jednom da taj podmukli virus shvatite ozbiljno. Nova varijanta omikron izgleda da je još zaraznija od prethodnih. Vakcinišite se! Nije važno da li je to prva ili treća doza. Svaka doza je korisna", rekla je Merkel.

Ponovila je da je novi talas korona virusa "veoma ozbiljan", čak i dramatičan u oblastima u kojima su bolnice preopterećene, javlja agencija Frans pres.

Merkel, koja će naredne nedelje predati štafetu socijaldemokratskom kancelaru Olafu Šolcu (Scholz) zahvalila je ogromnoj većini građana koji poštuju mere protiv epidemije korona virusa.

Podkast Angele Merkle bio je poslednji u nizu više od 600 video podkasta koje je snimila tokom 16 godina na čelu Nemačke.

Prvi podkast je bio 2006. godine uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu.

Nemačka je u poslednja 24 sata registrovala 64.510 novih slučajeva zaraze virusom korona, saopštio je 4. decembra Institut za infektivne bolesti "Robert Koh".

U prethodna 24 časa od COVID-a 19 preminulo je 378 ljudi, pa je ukupni broj umrlih povećan na 102.946.

Nemačka je od početka epidemije zabeležila više od 6,1 milion slučajeva zaraze, a potpuno je vakcinisano 68,8 odsto građana i građanki.

XS
SM
MD
LG