Dostupni linkovi

"Nedelja dobrog dela" u Beogradu


Smeštaj za beskućnike u Beogradu
Smeštaj za beskućnike u Beogradu
„Nedelja dobrog dela“ održava se u Beogradu u Kulturnom centru Grad.

Troje mladih entuzijasta organizovalo je akciju za pomoć siromašnima, beskućnicima i svima kojima je to potrebno, u kojoj će građani dobre volje moći da donesu zimsku odeću i hranu za socijalno najugroženije.

Borko Vesković, jedan od organizatora, rekao je za RSE da je želja da se pomogne što većem broju ljudi.

„Suština ove akcije je da pokažemo ljudima da čak i u ovim teškim vremenima, i u potpuno iskrivljenom sistemu vrednosti i ovakvom društvu u kom živimo, ne bi trebalo da bude toliko teško pružiti ruku ljudima koji pate. Jer važno je da, čak i ako smo mi siromašni, najsiromašnijima damo bar osmeh ili neku lepu priču ako nemamo ništa materijalno da im ponudimo. Gledaćemo da i pored svega toga prikupimo nešto odeće pred zimu koja se sprema. I da tim ljudima bar malo olakšamo život, a da ujedno u svima nama probudimo prave ljudske vrednosti“, izjavio je Vesković.

(Promotivni video za "Nedelju dobrog dela")


Građani koji žele da pomognu stvari za siromašne mogu da ostave u KC „Grad“ u Ulici braće Krsmanović 4, gde će moći da učestvuju u razgovorima o humanosti i pogledaju edukativne filmove.

Beograđani za RSE kažu da podržavaju ovakve gestove, ali primećuju da je u današnje vreme sve manje onih koji čine dobra dela.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Direktan link

Organizatori “Nedelje dobrog dela” poručili su da su siromašnima najpotrebniji konzervirana hrana, ćebad, posteljina, pidžame, higijenska sredstva, i zimska odeća kao što su jakne, termo pantalone, džemperi, kape, rukavice i sve drugo što može pomoći da ti ljudi sa manje briga dočekaju zimu koja dolazi.

Na kraju akcije biće organizovan i humanitarni koncert na kom će učestvovati Kralj Čačka, Horkestar, Ramomci i Str8 Mickey & The Boyz.

Marija Macić, iz Horkestra, kaže da je jedna od poruka koja se šalje takvim nastupima da treba pomagati ljudima na sve načine, i da svako za nekoga može nešto da učini.

“Ako ne možeš drugačije za nekoga nešto da uradiš, onda bar možeš toplom rečju. Sigurno je da ljudima, pogotovu onima koji su u nemaštini i svakodnevnoj borbi za goli život, to može samo da prija, da ih ohrabri, da znaju da neko misli na njih. Onima koji nemaju ništa tako nešto je možda i najpotrebnije. A onoliko koliko je sve to bitno za siromašne važno je i za one koji daju. Samim tim što dajemo mi sami dobijamo na drugi način jer smo plemenitiji i bolji”, kazala je Macić.

Prikupljena pomoć u “Nedelji dobrih dela” biće podeljena povremenim stanovnicima prihvatilišta za beskućnike, korisnicima narodnih kuhinja i socijalnih ustanova, kao i siromašnima koji sami potraže pomoć ili na čije probleme ukaže njihovo okruženje. Gradjani koji za to imaju mogućnosti mogu da pripreme tople obroke koje će zajedno sa organizatorima akcije moći da podele beskućnicima na ulicama Beograda.
XS
SM
MD
LG