Dostupni linkovi

Kupite svog "dvojnika"


Robot će u potpunosti ličiti na svog vlasnika - licem, tijelom, bojom glasa, pa čak i grimasama
Robot će u potpunosti ličiti na svog vlasnika - licem, tijelom, bojom glasa, pa čak i grimasama
Za samo 150 eura kupcima u Japanu se nudi mogućnost da kupe robota koji u potpunosti liči na njih. Međutim, prodaja je ograničena i firma Kokoro koja proizvode ove androide istakla je da će u prodaji biti samo dva takva robota, izrađena po želji kupca.

Androidi koji u potpunosti liče na kupca i licem i oblikom tijela, kosom, ali i grimasama moći će se uskoro naručiti u japanskim prodavnicama, ali samo dva sretnika će uspjeti dobiti svog 'blizanca'.

Androidi imaju širok spektar ljudskih sposobnosti. Mogu raditi brojne grimase, ali i pričati i to istom bojom glasa kao i naručilac jer će u robota biti 'ugrađen' snimak govora osobe koja želi svog 'duplikata'.

Nažalost, android neće moći hodati, ali će svakako biti u mogućnosti da sjedi.

Inače, prve androide razvio je naučnik sa Univerziteta u Osaki, Hiroshi Ishiguro. On je 2008. godine načinio robota koji u potpunosti liči na njega, te ima mogućnost govora, oponaša disanje, hoda, izvodi nekoliko desetina grimasa, trepće...

Također izumljen je i ženski android, odnosno 'Geminoid', a naučnik je negirao da navode da su njegovi izumi 'zastrašujući', te kazao kako je samo potrebno vremena da se ljudi naviknu na androide.
XS
SM
MD
LG