Dostupni linkovi

NATO rezolucija: Da se Crnoj Gori uputi poziv za članstvo


Parlamentarna skupština NATO usvojila je u ponedjeljak Rezoluciju u kojoj se pozivaju vlade i parlamenti država članica Alijanse da upute poziv Crnoj Gori da se pridruži tom savezu.

To je potvrdio član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Obrad Mišo Stanišić, koji je učestvovao u radu 61. godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO u 2015. godini u norveškom gradu Stavanger.

Stanišić je rekao za Radio Slobodna Evropa da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio napredak Crne Gore ka punopravnom članstvu u NATO.

„A predsjednik Parlamentarne skupštine Alijanse Majk Tarner je, govoreći o napretku Crne Gore, rekao da naša država treba da posluži kao primjer drugim zemljama koje imaju namjeru da postanu članice NATO saveza“, rekao je Stanišić.

"To ohrabruje i govori da je Crna Gora na pravom putu i da će sasvim izvjesno dobiti poziv za članstvo u NATO do kraja godine, a da ćemo samim tim biti bliži i članstvu u Evropskoj uniji“, naglasio je Stanišić.

  • 16x9 Image

    Srđan Janković

    Nakon rada u pisanim i elektronskim medijima u Srbiji, Beograd napušta 1999. nakon gašenja ovih medija zbog pritiska tadašnjeg režima i ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Na RSE radi od novembra 1999. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG