Dostupni linkovi

Nova runda razgovora ministara spoljnih poslova NATO članica za podršku Ukrajini


Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i dalje insistira na tome da nikakve NATO trupe ili avioni neće biti poslati da se bore u Ukrajini

Ministri spoljnih poslova NATO-a održaće nove razgovore za podršku Ukrajini

Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO-a okupiće se kasnije u sredu u Briselu na dvodnevnim razgovorima o tome kako najbolje podržati Ukrajinu u narednoj fazi sukoba.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da alijansa očekuje da će Moskva pokušati da zauzme "ceo" region Donbasa na istoku, sa ciljem stvaranja kopnenog koridora od Rusije do anektiranog Krima. Ali on i dalje insistira na tome da nikakve NATO trupe ili avioni neće biti poslati da se bore u Ukrajini.

Sjedinjene Američke Države i Evropska unija trebalo bi danas da uvedu dodatne sankcije Rusiji zbog optužbi za ratne zločine u ukrajinskom gradu Buča.

'Sistematski su ubijali ljude': Svedočenja iz Buče
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00

Vašington je saopštio da će zabraniti nove investicije u Rusiji i uvesti dodatne sankcije ruskim finansijskim institucijama. Navodno se razmatraju mere koje su usmerene na dve Putinove ćerke i najveću rusku banku.

Ujedinjene nacije su 5. aprila iznele novi bilans žrtava u Ukrajini od početka ruske invazije - najmanje 1.480 civila je ubijeno, a 2.195 je ranjeno od 24. februara, ali se strahuje da su brojevi civilnih žrtava znatno veći.

Skoro 4,25 miliona Ukrajinaca je napustilo zemlju, dok se procenjuje da je 7,1 milion interno raseljeno.

XS
SM
MD
LG