Dostupni linkovi

FBI u istrazi o napadu na ambasadu SAD u Podgorici

Dalibor Jauković napadač na ambasadu SAD u Podgorici koji je potom smrtno stradao, u toku istraga o motivima.

09:54 22.2.2018.

Svjedoci vidjeli napadača

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca "neki predmet" preko zida ambasade, prenosi The New York Times.

09:58 22.2.2018.

VIDEO: Policija obavlja uviđaj

Policijski uviđaj nakon napada na ambasadu SAD
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

10:00 22.2.2018.

Policija radi na identifikaciji napadača

Uprava policije Crne Gore je saopštila da preduzimaju sve aktivnosti na identifikaciji lica koje je sinoć bacilo eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici a potom izvršilo samoubistvo. Policija saopštava da su službenici, sinoć oko ponoći, „pronašli beživotno tijelo preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača“, a nakon što su građani pijavili eksploziju koja je dolazila iz tog dijela grada.

„Ovo muško lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Ambasade SAD-a“, navodi Uprava policije konstatujući da, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Ambasade.

10:12 22.2.2018.

State Department: Saradnja sa policijom oko identifikacije napadača

"Zvaničnici ambasade blisko sarađuju s policijom da identifikuju napadača. Pozivamo lokalne vlasti na sprovođenje zakona", saopštio je State Department.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG