Dostupni linkovi

Milošu Teodoroviću nagrada američke akademije za "Gaf nedelje"


Miloš Teodorović

Višestruko nagrađivani novinar RSE Miloš Teodorović dobitnik je nagrade američke Akademije interaktivnih i vizuelnih umjetnosti za njegov autorski pečat „Gaf nedjelje“.

Svake sedmice u "Gafu nedjelje" Miloš već godinama na proniciljv, satiričan i radijiski izuzetno slušljiv način način obrađuje najzanimljivije događaje u Srbiji, odnedavno i u šire regionu gdje se prati Regionalni program Balkan servisa RSE.

Nagrada Milošu Teodoroviću
Nagrada Milošu Teodoroviću

Gaf bi se gotovo mogao nazvati njegovom sedmičnom radijskom kolumnom. U obrazloženju nagrade takođe se navodi da se najinteresatniji događaji sedmice tretiraju „na humorističan i imaginativan način“.

Teodorović je osvojio srebrnu nagradu Akademije za različitost u kategoriji „Programi – pisanje i kretaivan koncept“.

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja koje je za svoj izuzetan rad u radijskoj i dokumentarnoj formi nagrađan briljantni izvještač i reporter RSE u posljednjih desetak godina.

Miloš je nedavno zajedno sa koleginicom Marijom Arnautović boravio u Ukrajini odakle su nam donijeli vrijedne zapise i svjedočenja o tome šta se događa u ovoj zemlji čiji jedan dio teritorije anektiran a u istočnim djelovima su započeli svakodnevni sukobi između proruskih snaga i ukrajinskih vlasti.

Sve ih možete poslušati i pročitati u RSA specijalu Kriza u Ukrajini.

Osim našeg Miloša Teodorovića, Akademija za interaktivne i vizuelne umjetnosti dodijelila je još četri nagrade novinarima RSE:

Radio Frada je dobio Zlatnu medalju za izuzetnost za satirični šou „Pas Farada“ autora Faršida Manafija za „Program uživo,radio ličnost“.Isti je program i autor osvojio i srebrnu nagradu „Program uživo -talenat /humor“.

Za video priču „Podižući Juliju“ o životu usvojene ruske djevojčice Julije, srebrnu nagradu za različitost dobila je Olga Loginova novinarka iz Ruskog servisa RSE stacionirana u SAD, u kategoriji „ Online video -dokumentarac“.

Još jedna srebrna nagrada Akademije za interaktivne i vizuelene umjetnosti pripala je RSE za dokumentarac kojim je obilježena 50-ta godišnjica ubistva američkog predsjednika Džona Kenedija „Osvald u Minsku“ koju je uradio bjeloruski servis RSE, zajedno sa multimedijlnom redakcijom RFE.Nagrada je dodijeljena u kategoriji „Online video –drugi”.

*****

Miloš Teodorović
novinar je u beogradskom dopisništvu Radija Slobodna Evropa od 1999. godine. Za reportažu "Slučaj J. G. Paulik" emitovanu na Radiju Slobodna Evropa novembra 2006. godine nagrađen priznanjem "Mamula", za najbolju radio reportažu. Za isti prilog nagrađen je i priznanjem Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) za 2007. godinu. Takođe, radio reportaža o delovanju pripadnika desničarskog pokreta „1389“ na severu Kosova, emitovana na RSE, nagrađena je priznanjem NUNS-a za 2012. godinu.


Za opširan rad o slučaju Nasera Keljmendija (bosanskohercegovačkog državljanina kojeg je Barak Obama označio kao najopasniju osobu po američke interese iz Evrope), Radio Slobodna Evropa dodelio mu je nagradu za istraživačko novinarstvo, u julu 2012. godine. Godinu dana kasnije nagrađen je istim priznanjem za radio zapis o Eldaru Kundakoviću, mladiću iz Novog Pazara koji je stradao kao učesnik rata u Siriji, na strani pobunjenika. OPŠIRNIJA BIOGRAFIJA
  • 16x9 Image

    Biljana Jovićević

    U novinarstvu je od 1998. godine. Radila tri godine na Radiju Crne Gore. Od septembra 2001. je izvještač iz Podgorice za RSE, a od jula 2009. je stalni član redakcije u Pragu.

XS
SM
MD
LG