Dostupni linkovi

Na Kosovu 16 smrtnih slučajeva, 196 novoobolelih


Ilustracija
Ilustracija

Na Kosovu je u poslednja 24 sata registrovano 16 smrtnih slučajeva čime se broj preminulih pacijenata obolelih od COVID-19 povećao na 300, saopštio je 6. avgusta Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova.

Zabeleženo je i 196 novih slučajeva od 475 testiranih na korona virus pa je od početka epidemije registrovano ukupno 9.688 obolelih, ali je izlečeno 5.480 pacijenata. Ahtivnih slučajeva je 3.908.

U bolnicama širom Kosova hospitalizovan je ukupno 441 pacijent sa COVID-19, od kojih se njih 11 nalazi na respiratorima. Na odeljenjima Univerzitetskog kliničkog centra leži 235 pacijenata dok se u regionalnim bolnicama nalazi njih 206.

Kosovo poslednjih nekoliko nedelja beleži povećan broj osoba inficiranih korona virusom ali i broj osoba koji su preminuli od posledica COVID-19.

Na snazi su i mere Vlade Kosova u cilju sprečavanja širenja korona virusa kojima se predviđa ograničeno kretanje građana od 22.30 naveče do pet sati ujutru u opštinama sa velikim brojem inficiranih osoba, uključujući i Prištinu.

U istom vremenskom periodu je na celoj teritoriji Kosova zabranjen i rad ugostiteljskih objekata, a jedna od mera je obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance od dva metra.

Sprovođenje mera na Kosovu nadgleda sanitarna inspekcija uz pomoć Policije Kosova.

XS
SM
MD
LG