Dostupni linkovi

Na koncertima za poplavljene skupljeno gotovo pola milijuna eura


Na koncertu je svirao i hrvatski predsjednik Ivo Josipović
Na koncertu je svirao i hrvatski predsjednik Ivo Josipović
Čak 3.286.937 kuna (oko 440.000 eura) prikupljeno je pozivima na donatorski telefon Hrvatskog Crvenog križa za pomoć stradalima u poplavama na tri koncerta održana u utorak uveče u Zagrebu, Splitu i Rijeci, na kojima je nastupalo nekoliko desetaka rock, pop i ostalih izvođača.

Brojne osobe iz hrvatskog političkog, kulturnog i sportskog života javljaju se na pozive na donatorski telefonski broj, a među njima bili su i predsjednik Vlade Zoran Milanović i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Josipović, koji je u sklopu koncerta na klavijaturama pratio Gorana Barea u pjesmi „Put ka sreći“, rekao je kako je sada vrijeme da se napravi sve da se stvari poprave i pokažemo solidarnost kako bi se ljudi što prije vratili normalnim životima.

„Kad pogledate teške trenutke koje smo imali u Hrvatskoj, vidimo da smo uvijek bili zajedno i da smo bili jači od sebičnosti dnevnih poslova i dnevne politike. Ovo je nešto više, bolje i ljepše", kazao je.

Na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića svirali su Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke, Aki, Hus i Brk (Parni valjak) , Neno Belan i Fiumens, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop i Bosutski bećari, na splitskoj Rivi Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Giuliano, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Ibrica Jusić, Cambi Split, Goran Karan, klapa Hrvatske ratne mornarice, a na riječkom Korzu Let 3, Gustafi, Damir Urban, Atomsko sklonište, Belfast Food, Putokazi, Blagdan Band, En Face i drugi.

Do sada je na račun Hrvatskog Crvenog križa i preko njihovog donatorskog telefona uplaćeno – bez jučerašnjeg iznosa – oko 42.000.000 kuna (oko 5.600.000 eura).
XS
SM
MD
LG