Dostupni linkovi

Muzičko leto u Novom Sadu


Devojka gleda poster sa programom "Novosadskog muzičkog leta"
Devojka gleda poster sa programom "Novosadskog muzičkog leta"
U Novom Sadu leto je u znaku muzike. Naime, posle Exita u četvrtak počinje „Novosadsko muzičko leto“. Ova jednomesečna manifestacija okupiće eminentne izvođače najrazličitijih muzičkih žanrova od klasične do etno muzike.

Muzika će u narednih mesec dana biti glavna karakterisitika kulturne scene Novog Sada. „Novosadsko muzičko leto“ je tradicionalni ciklus koncerata u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, koji se održava svake godine tokom jula i avgusta.

Ove godine će jedan od najpoznatijih evropskih omladinskih ansambala „Wonderful youth orchestra“ koji izvodi klasičnu muziku otvoriti manifestaciju.

(VIDEO: Jedan od koncerata "Wonderful youth orchestra“)


Sekretar Muzičke omladine Novog Sada, Milan Radulović kaže za Radio Slobodna Evropa da će program pokriti veliki spektar muzičkih žanrova.

„Osim spomenutog ansambla nastupiće Masimo Savić, Ođila, pianista Aleksandar Šandorov, Rita Kinka. Imaćemo i sevdah veče Damira Imamovića i očekujemo da će koncerti, koji će se mahom odvijati u samom centru grada, biti ispunjeni kao što je to bilo i u prethodnim godinama“, rekao je Radulović.

Osim muzike i koncerata, tokom festivala biće izvođene i pozorišne predstave. U pozorišnom delu programa učestvovaće umetnici iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Španije, Danske i Francuske.

Muzika i istorijske znamenitosti Novog Sada su ključne i za turizam. Portparolka Turističke organizacije grada, Tihana Putin kaže da kombinacija spomenutih karakterisitika ove godine privukla je veliki broj turista u glavni grad Vojvodine.

„Putem ove manifestacije Novi Sad posete izvođači iz drugih zemalja i na taj način će oni upoznati Novi Sad i tako na najbolji mogući način promovišemo grad. Inače, beležimo rast noćenja u Novom Sadu, i mislimo da je ova godina jedna od uspešnijih kada je reč o turizmu“, naglašava Putin.

Ciklus koncerata u okviru “Novosadskog muzičkog leta” trajaće do 23. avgusta.
XS
SM
MD
LG