Dostupni linkovi

MUP RS-a: Predsjednik DNS-a Nenad Nešić osumnjičen za zloupotrebu položaja


Ilustrativna fotografija MUP-a RS-a

Protiv bivšeg vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenada Nešića podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Lice se sumnjiči da je od 8. maja 2018. do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća 'Putevi Republike Srpske', kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom 'Prijedorputevi' i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti jedan u Republici Srpskoj", navedeno je u saopštenju.

On se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu "Prijedorputevi" Prijedor u iznosu od 16.995.385 KM (skoro 8,5 miliona eura), dodaje se u saopštenju.

Nenad Nešić inače je predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), stranke koja je nedavno napustila dugogodišnju koaliciju sa Savezom nezavisnih socijaldemokratije (SNSD).

XS
SM
MD
LG