Dostupni linkovi

Multimedija RSE u 2010: Angelina, "druga Srbija" i pjesma za Dodika


Iz obilja multimedijalnih priča objavljenih na našoj stranici u protekloj godini, donosimo vam pregled najgledanijih i najslušanijih.

Foto

Angelina Jolie i Brad Pitt su u aprilu izazvali veliku pažnju posjetama izbjeglicama u BiH, jednodnevnim odmorom u Crnoj Gori. Jolie je svoj filmki prvijenac o ljubavnoj priči na početku rata u BiH snimila u Mađarskoj zbog prvobitnog kontroverznog uskraćivanja dozvole za snimanje u BiH. Pored agencijskih fotografa, autori su Savo Prelević i Alen Bajramović.



Također u aprilu, u Sarajevu su protesti pripadnika boračkih organizacija prerasli u nerede u kojim je povrijeđeno 69 ljudi, od kojih polovina policajaca. Fotografije je snimio Zvjezdan Živković.



Video

U martu, kultna radijska emisija "druge Srbije", koja godinama odolijeva napadima ultradesničara zbog svog beskompromisnog kritičkog stava prema vlastima, u Subotici je održala stotu tribinu. Video je snimila Iva Martinović.

Peščanik: ako vam je dobro onda ništa
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:06:47 0:00
Direktan link


Reportaža Sadika Salimovića iz Srebrenice o Dašanu Oriću, koji se zajedno sa petoricom mladića devet mjeseci krio u planini nakon ulaska jedinica bosanskih Srba u Srebrenicu u julu 1995, je najgledaniji prilog TV Liberty.

Povratak otpisanog
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:25 0:00



Audio

Dva priloga koja smo emitovali na prelazu iz 2009. u 2010. godinu su bili daleko najslušaniji u prošloj godini.

Prvi je pregled najzanimljivijih gafova političara i javnih ličnosti u 2009., koje je pripremio Miloš Teodorović.



Antikulturni teatar Alija Sirotanović iz Banja Luke je otpjevao, a Erduan Katana snimio, pjesmu Miloradu Dodiku, tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsjedniku Republike Srspke.



XS
SM
MD
LG