Dostupni linkovi

Sin Muamera Zukorlića za 6. maj najavio ekshumaciju očevog tela


Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra 2021., u 51. godini: Muamer Zukorlić
Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra 2021., u 51. godini: Muamer Zukorlić

Ekshumacija i obudkcija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića biće obavljena u petak, 6. maja, najavio je u sredu uveče njegov sin Usame Zukorlić.

On je na Instagramu napisao da je takvu odluku doneo Viši sud u Novom Pazaru.

"Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obudcenata sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine", naveo je Usame koji je nasledio oca na čelu stranke.


Više tužilaštvo u Novom Pazaru od 11. aprila postupa po krivičnoj prijavi koju je on podneo Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) zahtevajući da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Usame Zukorlić je u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.

U sklopu istrage Više tužilaštvo ga je saslušalo i predložilo, a Viši sud, odobrio da se obavi ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

XS
SM
MD
LG