Dostupni linkovi

U Mostaru oštećen automobil Sergeja Trifunovića


Oštećeni automobil u vlasništvu Sergeja Trifunovića u Mostaru, 18. septembra 2021.
Oštećeni automobil u vlasništvu Sergeja Trifunovića u Mostaru, 18. septembra 2021.

Automobil beogradskih registarskih oznaka, u vlasništvu poznatog glumca mostarskog porijekla Sergeja Trifunovića, vandaliziran je u subotu, 18. septembra, na parkingu u naselju Vatikan u Mostaru, na jugu Bosne i Hercegovine (BiH).

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, nepoznati počinilac ili više njih, razbio je šoferšajbu, zatim je isparao krovno platno, te je isječena zadnja desna guma automobila “Saab”.

“Ja sam došao ovde u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao, neko je polomio šoferšajbu, isekao gume, iscepao nožem krov. Verovatno, pošto je ovo taj kraj, to su verovatno neki navijači”, rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa(RSE). On je time aludirao na činjenicu da se incident dogodio u zapadnom, većinski hrvatskom dijelu Mostara, gdje dominiraju navijači Hrvatskog športskog kluba “Zrinjski”.

Isječena je i desna zadnja guma
Isječena je i desna zadnja guma

Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu “Velež”, čije je sjedište u istočnom, većinski bošnjačkom dijelu Mostara.

“Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. ‘BG’ table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji verovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak”, rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.

Alma Morić-Đuliman, iz ulice biskupa Buconjića, u naselju Vatikan, kod koje se Trifunović nalazi u posjeti, kazala je za RSE da Sergej Trifunović već od srijede tu ostavlja automobil na tom parkingu, te da do petka popodne 17. septembra, kada su išli u šetnju, niko nije ni vidio da je to Sergejev automobil.

“Sigurna sam da je neko nešto vidio, a zašto neće niko ništa da nam kaže, ne znam”, kazala je Morić-Đuliman.

Isparano krovno platno
Isparano krovno platno

Da je automobil beogradskih registarskih oznaka oštećen uočili su oko 13 sati, o čemu su odmah obavijestili policiju.

“Mislim da je ovo atak na njegovu ličnost, da ovo nema veze sa beogradskim tablama”, dodala je Morić-Đuliman.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), sa sjedištem u Mostaru, još za RSE nisu mogli detaljnije govoriti o ovom događaju, uz obrazloženje da se još čekaju informacije s terena.

XS
SM
MD
LG