Dostupni linkovi

Mostar: Policija i građani uhvatili bjegunce nakon potjere


RSE na licu mjesta, Mostar 31. oktobar 2015.

Dvije osobe su u Mostaru uhapšene, nakon što su bježali policiji nekih dvadesetak kilometara, saznaje Radio Slobodna Evropa iz izvora u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Riječ je o dvojici bjegunaca koji su pripadnicima Policijske stanice Mostar-Sjever bježali u ukradenom automobilu "Golf 2" još od mjesta Salakovac, nekih 20 km sjeverno od grada. U MUP-u HN kantona potvrdili su za RSE da su u subotu ujutro dobili prijavu o krađi automobila na području Mostara.

Uspjeli su ući u naselje Zalik, kroz koje su se - prema tvrdnjama očevidaca - kretali punom brzinom, uprkos tome što je riječ o kvartu punom pješaka i automobila.

Oštećeno parkirano vozilo "Mercedes", foto: Mirsad Behram
Oštećeno parkirano vozilo "Mercedes", foto: Mirsad Behram

Potjera je zaustavljena na trgu u navedenom naselju, kada su dvojica počinilaca automobilom u kojem su se nalazili udarili u parkirano vozilo "Mercedes", koje je od siline udara odbačeno na trotoar. Niko nije povrijeđen.

Bjegunci su nakon udara istrčali iz vozila u nastojanju da se udalje s lica mjesta, međutim, policajci su ih uspjeli - uz pomoć prisutnih građana - sustići, savladati i privesti.

Na mjestu događaja se nezvanično saznaje da je riječ o navodno dvije osobe iz Tomislavgrada, međutim, iako je uviđaj još u toku, u MUP-u HN kantona trenutno raspolažu neslužbenim podacima da je jedna osoba iz Mostara, a druga iz Sarajeva. Detalji još nisu poznati.

Uviđajem se, saznaje RSE iz izvora bliskih policiji, pretresom provjerava i da li se u vozilu nalazila droga.

Inače, svjedoci događaja su rekli da se - uprkos tome što su se neki od njih nalazili u okolnim kafićima - čuo jak udar, za šta se ispostavilo da je sudar vozila bjegunaca sa parkiranim automobilom.

  • 16x9 Image

    Mirsad Behram

    Dopisnik je Radija Slobodna Evropa iz Mostara. U novinarstvu je od februara 1994. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, studij žurnalistike u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG