Dostupni linkovi

Mostar: Poginule četiri mlade osobe iz Hrvatske


Četiri osobe su poginule, a jedna je uspjela preživjeti tešku saobraćajnu nesreću, koja se u subotu ujutro oko 10.05 sati dogodila na lokalitetu Bijela, sjeverno od Mostara, na putu ka Jablanici.

Prema prvim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), vozilo Škoda Fabia hrvatskih registarskih oznaka, iz okoline Vinkovaca, sletjelo je sa magistralnog puta M-17 Mostar-Sarajevo u Neretvu, tačnije u jezero nedaleko od brane Salakovac.

Poginule su četiri osobe, u rasponu od 20 do 24 godine, od čega su dvije djevojke.

Stradale su osobe inicijala V.B. (1991.), Š.A. (1993.), T.V. (1995.), i D.R. (1995.), dok je 21-ogodišnja osoba inicijala S.B. (1994.) preživjela i za tu osobu saznajemo da je prebačena u bolnicu.

Nezvanično se saznaje da je riječ o studentima iz Hrvatske, koji su studirali na mostarskom Sveučilištu i navodno su krenuli kući za praznike. Prema nepotvrđenim informacijama, osoba S.B. uspjela je isplivati i spasiti se.

Na mjestu događaja, nekih dvadesetak kilometara sjeverno od Mostara, predstavnici Tužilaštva HNK i policija radili su u subotu tokom dana uviđaj ove teške nesreće, a na licu mjesta bili su i vatrogasci.

Tokom poslijepodneva, na lokalitet gdje je automobil sa mladima sletio u jezero, došli su i pripadnici Gorske službe spašavanja u BiH, zatim ronioci, a stigla je i mašina za izvlačenje automobila iz vode. Saobraćaj se odvijao otežano i naizmjenično jednom trakom.

Očekuje se da tokom večeri u subotu budu iz jezera izvađena tijela nastradalih, te vozilo kojim su sletjeli s ceste u vodu.

Inače, iz spasilačkih službi nezvanično kažu da je riječ o lokalitetu na kojem se dogodio zadnjih godina niz teških nesreća, sa smrtnim posljedicama, pa bi nešto konačno trebalo biti preduzeto.

XS
SM
MD
LG