Dostupni linkovi

Monika Beluči u Trebinju: Čast mi je da radim sa Kusturicom


Monika Beluči sa Emirom Kusturicom na konferenciji za medije u Trebinju
Monika Beluči sa Emirom Kusturicom na konferenciji za medije u Trebinju
Slavna italijanska glumica Monica Bellucci stigla je u Trebinje gdje će igrati glavnu žensku ulogu u filmu Emira Kusturice „Ljubav i rat“. Monica se potrudila da na pressu izgovori i dio svog teksta na srpskom jeziku. Premijera filma „Ljubav i rat“ očekuje se naredne godine u Kanu.

Nakon par dana prolongiranja, velika svjetska glumica Monica Bellucci stigla je u Trebinje. Igra glavnu žensku ulogu u filmu Emira Kusturice „Ljubav i rat“. Monica kaže da joj se scenario svidio na prvo čitanje i da je rado prihvatila saradnju sa Kusturicom. U filmu je Monica djevojka iz mješovitog braka - Italijanke i Srbina. Potrudila se da savlada srpski jezik:

„Potpuno novo iskustvo, ali sam veoma uzbuđena i čast mi je da budem u vašoj zemlji i da radim sa Emirom, koga veoma poštujem. To će biće dugo snimanje, pa ću imati šansu da upoznam vašu zemlju mnogo bolje. Veoma sam motivisana i ovo novo iskustvo budi snažne emocije u meni.“

Kusturica navodi da je slučajno on i glavni glumac u ovom filmu. Monicu je izabrao za glavnu glumicu zbog njene ženstvenosti. Igra obavještajku koja je dospjela u izbjeglički centar tražeći promjenu identiteta.

„U koju ženu bi mogao da se zaljubiš na prvi pogled, ne govorim samo ispred sebe ja mislim ispred čitavog muškog roda? Mislim da ne postoji druga žena za koju bi mogao da kažeš da je to na prvi pogled“, kazao je Kusturica.

Film se radi u meksičko-američko-srpskoj koprodukciji, a pošto Kusturica ima kompletnu opremu za snimanje filmova, jedini troškovi su glumci:

„Srećna okolnost za taj film je što ja imam svu moguću opremu za snimanje filma i nemamo nikakav rental, imamo samo da plaćamo glumce i prostore u kojima djelujemo.“

Monica nije imala nikakvih posebnih zahtjeva što se smještaja tiče. Saznajemo da će u svojoj sobi biti okružena hercegovačkim proizvodima. Inače, film je trilogija u kojoj se govori o ratu, ljubavi i mitološkoj dimenziji koju igra zmija u ljudskim životima. Premijera se očekuje naredne godine u Kanu.
XS
SM
MD
LG