Dostupni linkovi

MMF: Stros-Kan podneo ostavku


Bivši direktor MMF Dominik Štraus-Kan (desno) sa svojim advokatom Bendžaminom Brafmanom u Krivičnim sudom na Menhetnu, Njujorku, 16. maj 2011.
Bivši direktor MMF Dominik Štraus-Kan (desno) sa svojim advokatom Bendžaminom Brafmanom u Krivičnim sudom na Menhetnu, Njujorku, 16. maj 2011.
RSE

Dominik Stros-Kan
podneo ostavku na mesto generalnog direktora MMF-a i poručio Upravnom odboru da je nevin u aferi seksualnog napada zbog koje je u zatvoru.

Sada već bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda svoje odluke i obrazloženje da nije kriv za ono za šta ga optužuju napisao je u pismu.

"Dominik Stros-Kan danas je obavestio upravni odbor MMF-a o svojoj nameri da podnese ostavku na funkciju generalnog direktora, a ta odluka bi stupila odmah na snagu", navodi se u saopštenju Fonda.

U tom saopštenju se navodi i tekst pisma koje je upravnom odboru uputio Dominik Stros-Kan.

"Sa velikim žaljenjem sam primoran da Upravnom odboru ponudim ostavku na mesto generalnog direktora MMF-a", navodi se u pismu.

Policijski dokument o pritvoru Dominique Strauss-Kahna


"Sa najvećom odlučnošću odbacujem sve optužbe na moj račun. Želim da zaštitim instituciju u kojoj sam časno i posvećeno radio i pre svega, želim da usmerim svu svoju snagu, vreme i energiju da dokažem svoju nevinost", dodaje Stros-Kan u svom pismu.

Podsetimo, Stros-Kan je prošle subote u Njujorku priveden zbog optužbi da je seksualno zlostavljao sobaricu hotela u kojem je odseo.

Njegovi advokati su u sredu podneli zahtev za oslobađanje, ali se on i dalje nalazi u jednom njujorškom zatvoru.
XS
SM
MD
LG