Dostupni linkovi

Mirza Teletović: Privilegija mi je doći u Kamp mira


U Klotjevcu kod Srebrenice počela je druga smjena u Kampu mira. Učesnike je u petak posjetio Mirza Teletović, košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i Bruklin Netsa.

Učesnici Kampa mira Srebrenica 2013. obradovali su se dolasku poznatog košarkaša, koji je sa njima proveo vrijeme na improvizovanom košaraškom igralištu.

Teletović za RSE kaže da je i sam prisustvovao raznim kampovima i da se voli družiti sa djecom.

„Velika mi je čast i privilegija da sam došao na ovaj kamp. Kao dijete uvijek sam želio da igrači, ne samo košarke nego i fudbala i bilo kojeg drugog sporta, posjete kampove na kojima sam prisustvovao. A prisustvovao sam stvarno na dosta njih kao dijete i uvijek sam uživao u tome“, rekao je on.

Tijana iz Srebrenice i Ismet iz Jablanice zadovoljni su atmosferom u kampu:

„Ovo mi je prvi put da učestvujem na nekom kampu. Očekujem da upoznam neke nove ljude, da steknem nova iskustva, da se družim sa drugarima.“

„Super nam je druženje. Danas dolazi jedna grupa iz Tuzle. Biće nas poprilično. Zadovoljni smo svime.“


Kroz ovaj kamp, koji će trajati i narednog mjeseca, organizovaće se radionice i razgovarati o prošlosti Srebrenice.

„Iz Srebernice bi trebala nići nada boljeg života i pomirenja, vraćanje međuetničkog povjerenja. To nam je cilj da radimo“, kaže Hakija Meholjić, organizator kampa.
  • 16x9 Image

    Sadik Salimović

    Rođen je u Srebrenici 4. januara 1955. godine. Novinarstvom se bavi 40 godina. U vremenu od 1993. do 2000. u Tuzli je bio  sportski novinar RTV TK, Tuzlanske televizije i OBN-a. Dopisnik je Radija slobodna Evropa iz Srebrenice od 2002. godine. Objavio je dvije knjige o Srebrenici, te roman pod nazivom "Srebrenica-Tuzla PUT SMRTI".

XS
SM
MD
LG