Dostupni linkovi

Ministri pravde Srbije i Crne Gore dogovorili intenzivniju saradnju


Ministri pravde Srbije i Crne Gore dogovorili intenzivniju saradnju

Piše: Zoran Glavonjić

Predstavnici ministarstava pravde Srbije i Crne Gore su se u četvrtak, tokom susreta u Beogradu, založili za intenziviranje saradnje, kao i za to da se problemi u slučaju međunarodnog šverca droge zvanom "Balkanski ratnik" prevaziđu kroz efikasniju komunikaciju državnotužilačkih organizacija, navodi se u zajedničkom saopštenju izdatom nakon sastanka.

Dogovoreno je da se naredne nedelje sastanu predstavnici tužilaštava kako bi u neposrednoj komunikaciji razmotrili korake koji vode prevazilaženju nesporazuma nastalih u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći.

"Sagovornici su se složili da pitanje međunarodne pravne pomoći između pravosudnih organa dve države ne sme biti predmet politizacije i da će ubuduće komunikacija po tom osnovu biti ostvarivana isključivo na stručnom nivou", saopšteno je u Beogradu.

Izražena je zajednička spremnost za unapređenje pravosudne saradnje i posvećenost borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, čije suzbijanje je od prvorazrednog značaja za obe države i region u celini.

Rezultate sastanka, koji je u zgradi Vlade Srbije trajao je skoro tri sata, čekali su brojni novinari, ali je predstavnicima medija rečeno da članovi delegacija neće davati izjave i da će, po odluci obe strane, biti emitovano zajedničko saopštenje.

XS
SM
MD
LG