Dostupni linkovi

Dobra suradnja sa crnogorskom policijom


Ivan Brajović i Tomislav Karamatko, Foto: Enis Zebić
Ivan Brajović i Tomislav Karamatko, Foto: Enis Zebić
Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko primio je danas crnogorskog ministra unutarnjih poslova i javne uprave Ivana Brajovića. Nema otvorenih pitanja, rečeno je nakon razgovora.

Suradnja dvaju ministarstava slijedi dobru suradnju dviju država i primjer je kakva ta suradnja treba biti, ocijenio je hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nakon susreta sa svojim crnogorskim kolegom Ivanom Brajovićem.

„Samo da akcentiram tu dobru suradnju u tretiranju graničnih pitanja, tj. uređenju pitanja Prevlake, i volio bih da sa svim ostalim susjedima na takav jedan civiliziran način rješavamo te probleme.“

Ilustracija dobre suradnje dviju policija su među ostalim i mješovite posade čamaca pomorske policije u graničnom području na Prevlaci, dodao je hrvatski ministar.

Ministar Brajović također je pohvalio suradnju ministarsatva unutarnjih poslova u regiji, naglašavajući posebno suradnju sa srbijanskim i hrvatskim ministarstvom.

Na novinarsko pitanje postupa li crnogorska policija povodom izjava crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, Brajović je kratko odgovorio.

„Naša policija se bavi provjerom svih mogućih navoda i – naravno – o tome će Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske imati informacije. Shvatit ćete da te informacije neću podijeliti s vama.“


Govoreći o Kneževićevim kvalifikacijama na račun Crne Gore, Brajović je kazao kako između tih ocjena, i ocjena Europske komisije o konstantnom napretku Crne Gore – bira ocjene iz Bruxellesa.
XS
SM
MD
LG