Dostupni linkovi

Ministar uprave proglašen „počasnom lezbijkom“


Arsen Bauk
Arsen Bauk

Zbog doprinosa nedavno donesenom Zakonu o životnom partnerstvu, kojim se istospolnim parovima omogućuje legaliziranje veze i ostvarivanje prava poput onih u braku, Udruga ZbeLeTron proglasila je ovog vikenda ministra uprave u hrvatskoj Vladi Arsena Bauka „počasnom lezbijkom”.

Ova udruga koja se bavi promocijom lezbijske kulture i vidljivosti ministru Bauku će zahlamicu zbog predanog rada na tom zakonu “certifikat lezbijskog prijateljstva” biti uručen uskoro, a time će on i službeno ponijeti tu titulu.

Bauk je jednom zagrebačkom dnevnom listu kazao kako ga raduju razlozi zbog kojih će mu biti uručen ovaj certifikat.

„Neke udruge koje promiču prava istospolnih zajednica nazivale su ovaj Zakon diskriminatornim, a ova nagrada što će mi je uručiti udruga ZbeLeTron pokazuje da to baš i nije tako. Drago mi je da Zakon smatraju dobrim oni zbog kojih je i donesen. A je li naziv same titule dobar, to neka procijene vaši čitatelji“, kazao je Bauku. On je podsjetio da je do sada četrdesetak istospolnih parova sklopilo istospolno partnerstvno, najviše njih pred matičarima u Zagrebu.

Hrvatski sabor izglasao je Zakon o životnom partnerstvu usvojen je 15. srpnja solidnom većinom u Hrvatskom saboru. Matično ministarstvo za rad na ovom zakonu bilo je upravo Ministarstvo uprave, pa je ovo priznanje ministru Bauku došlo u prave ruke. Bauk je, zajedno sa nekoliko zastupnika glavnih stranaka vladajuće koalicije lijevog centra - Socijaldemokratsje partije (SDP) i Hrvatske narodne stranke (HNS) sudjelovao i na proslavi povodom izglasavanja ovog zakona, koju je više LGBT udruga organizirao u prostorima zagrebačkog Muzeja Mimara na Rooseveltovom trgu.

XS
SM
MD
LG