Dostupni linkovi

Odloženo suđenje zbog odsustva branioca


Miladin Kovačević
Miladin Kovačević
Suđenje Miladinu Kovačeviću, optuženom za nanošenje teških telesnih povreda, opasnih po život, američkom studentu Brajanu Štajnhaueru maja 2008. godine u Bostonu, odloženo je pred sudom u Beogradu za 13. septembar zbog nedolaska Kovačevićevog branioca.

Slučaj Kovačeviću pratio je i diplomatski skandal jer su mu nakon oduzimanja pasoša bekstvo iz SAD omogućili srpski diplomatski predstavnici u Njujorku.

Srpska vlada je platila gotovo milion dolara odštete za lečenje porodici Štajnhauer i tako preuzela krivično gonjenje i suđenje Kovačeviću u Srbiji.

Kovačevicev branilac Borovoje Borovića nije se pojavio na sudu zbog procesnih ograničenja.

„Mi smo objektivno sprečeni da se održi ovaj glavni pretres, zato što ja imam u sudnici pored trostruko ubistvo, koje je ranije zakazano. Takođe, ranije je zakazano suđenje takozvana „duvanska mafija“ u Specijalnom sudu. Sve u svemu sedam suđenja istovremeno zakazano“, kaže advokat Borović.

Pored Kovačevića, koji nije želeo da iznosi odbranu bez branioca, na optuženickoj klupi su zbog zloupotreba službenog položaja i bivši konzul i vicekonzul Srbije u SAD Slobodan Nenadović i Igor Milošević.
XS
SM
MD
LG