Dostupni linkovi

U napadu u Mikolajevu poginulo najmanje 12 osoba


GRAB Russian Rocket 'Hit My Office,' Says Ukrainian Governor
GRAB Russian Rocket 'Hit My Office,' Says Ukrainian Governor

Ruska raketa pogodila je u utorak zgradu regionalne administracije u južnom ukrajinskom lučkom gradu Mikolajevu, pri čemu je poginulo najmanje 12 ljudi, a ranjeno 33, saopštile su vlasti.

Ranjene su iz ruševina izvukli spasioci koji nastavljaju sa radom na licu mjesta, objavila je hitna služba, prenosi Reuters.

"Ovo je noćna mora. Djevojčica je umrla na mom spratu. Šta da kažem? Šalite se? Zagrlila sam je, prošlo je dva minuta i ona je preminula”, rekla je žena kojoj su spasioci pomogli da izađe iz zgrade.

"Uništili su pola zgrade, pogodili moju kancelariju", rekao je regionalni guverner Vitaliy Kim.

Ruske snage napale su južne luke Ukrajine, uključujući Herson, Odesu, Nikolajev i Mariupolj, dok pokušavaju da odsjeku Ukrajinu od Crnog mora i uspostave kopneni koridor od Rusije do Krima, poluostrva koje je Rusija zauzela 2014. godine.

Otići ili ostati u Mikolajevu dok padaju ruske granate
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

Kim je rekao da je napad imao pozitivne strane - to sugeriše da je Rusija odustala od pokušaja da preuzme grad.

Rusija svoje aktivnosti u Ukrajini naziva "specijalnom vojnom operacijom" za razoružavanje svog susjeda. Poriče da je gađaju civile i nisu komentarisali napad na Mikolajiv.

Ukrajina i Zapad kažu da je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo ničim izazvanu invaziju. Od početka invazije više od 4,5 miliona ljudi napustilo je Ukrajinu. Tačan broj žrtava nije poznat.

Izvor: Reuters
XS
SM
MD
LG